Έτοιμο το τραπέζι… Παγκάσιους σουβλάκι

0

Το Παγκάσιους, είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο ψάρι και συγκαταλέγεται στην μεσογειακή διατροφή. Παρέχει στον οργανισμό τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά οξέά, τα οποία είναι εξαιρετικά ωφέλημα για την υγεία και κυρίως το κυκλοφορικό σύστημα.

Η παρακάτω εκδοχή του σε σουβλάκι μπορεί να αποτελέσει μια εκκεντρική και ταυτόχρονα πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους καλεσμένους σας, σε περίπτωση που θέλετε να τους εντυπωσιάσετε. Ας δούμε τι θα χρειαστούμε…

Υλικά:

2,5 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2,5 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

1/4 κούπας ελαιόλαδο

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

Έτοιμο σουβλάκι απο Παγκάσιους φιλέτο

ψιλοκομμένη ντομάτα

ψιλοκομμένο μαρούλι

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας ένα δοχείο με καπάκι, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το σκόρδο. Μόλις τα συστατικά αναμιχθούν, προσθέστε το ψάρι. Βάλτε το καπάκι στο δοχείο (βεβαιωθείτε ότι είναι σφραγισμένο) και ανακινήστε. 

Αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για 15 λεπτά. Γυρίστε το ψάρι για να μαρινάρετε για 15 λεπτά επιπλέον κι από την άλλη πλευρά. Λαδώνετε τη ζεστή σχάρα και τα ψήνετε για 8-10 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο.

Σερβίρετε σε πίτα με φέτες ντομάτας και μαρούλι.

Τοπιντζής-2

Share.

About Author