Έτοιμο το τραπέζι: Συνταγή για Kότα Μιλανέζα με πιλάφι

0

Απόψε θα μοιραστούμε μαζί σας μια ιδιαίτερη και πεντανόστιμη συνταγή, για να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό!

Υλικά για 6 άτομα:

1 κότα Πίνδος, 2 κλωνάρια σέλερι σε μεγάλα κομμάτια, 3 καρότα μέτρια, 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι μαύρο σε κόκους.

Για το ρύζι: 2 φλιτζάνια για σπυρωτό πιλάφι, μισό φλιτζάνι κονιάκ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη.

Για τη σαλτσα: 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 2 κρόκους αυγού, 3 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Bάζουμε την κότα σε μεγάλη κατασαρόλα με το σέλερι, τα καρότα και το πιπέρι και σκεπάζουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ξαφρίζουμε. Βράζουμε για 45 έως 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Μόλις βράσει την κότα, το βάζουμε σε πιατέλα. Κρατάμε 4 φλιτζάνια ζωμό (σουρωμένο) για το ρύζι και 2 φλιτζάνια για τη σάλτσα. Βγάζουμε τα καρότα και το σέλερι και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξεψαχνίζουμε την κότα, πετάμε κόκκαλα και πέτσες και κομματιάζουμε το ψαχνό.

Ετοιμάζουμε το πιλάφι: Zεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρύζι για 1 με 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα 4 φλιτζάνια ζωμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σπυρωτό πιλάφι. Βάζουμε σε φόρμα του κέικ το 1/3 απο το πιλάφι, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, βάζουμε απο πάνω τη μισή κότα, επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με το ρύζι.

Eτοιμάζουμε τη σάλτσα: Zεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κορνφλάουρ. Ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια ζωμό σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Χτυπάμε σε μπόλ τους κρόκους με την κρέμα. Προσθέτουμε στη σάλτσα το μίγμα κρέμας και αυγών, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ξεφορμάρουμε το φαγητό σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα κομμένα λαχανικά. Καλή επιτυχία!

Τοπιντζής-2

Share.

About Author