Ήλιος και υγεία, άνθρωπος και ζωή

0

Χωρίς το φώς του ήλιου δεν θα υπήρχε ζωή. Tα πλεονεκτήματα είναι αναρίθμητα, οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά από αυτά . Το ηλιακό φώς στο σύνολο του αυξάνει την αίσθηση της ευεξίας, το επίπεδο της συγκέντρωσής μας, αναπτύσσοντας έτσι τη δύναμη της μνήμης .

Διεγείρει την παραγωγή περισσότερων ερυθρών αιμοσφαιρίων και της βιταμίνης D , αυξάνοντας την περιεκτικότητα του αίματος σε οξυγόνο και επομένως την μυική αντοχή. Ενισχύει το σύστημα της άμυνας του οργανισμού, βελτιώνει την όρεξη, ρυθμίζει τον μεταβολισμό και σχεδόν όλες οι σωματικές μας διαδικασίες .

Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι αντισηπτικές και ικανές να σκοτώσουν τα βακτήρια, τους ιούς, τους μύκητες και τα ακάρεα στον αέρα και στο νερό. Επίσης πολεμά τα μικρόβια στο δέρμα μας . Οι θερμικές υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου είναι χρήσιμες στην θεραπεία της νευραλγίας, της νευρίτιδας, της αρθρίτιδας και της ιγμορίτιδας .

Η στέρηση του ηλιακού φωτός έχει συνδεθεί με την οστεοπόρωση, που έχει γίνει πλέον τα τελευταία χρόνια ανεξέλεγκτη τόσο στις αναπτυγμένες χώρες , όσο και στις αναπτυσσόμενες, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.

summer-sun-yellow-photography

Share.

About Author