Βακαλάος με κουρκούτι

0

Ο Βακαλάος με κουρκούτι είναι ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο και μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα με απλές οδηγίες. Πάμε να δούμε μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή!

Για το κουρκούτι:

Υλικά

  • 150γρ αλεύρι σκληρό
  • 100γρ ρυζάλευρο
  • 125ml μπύρα
  • 125ml σόδα
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνιθο ή μάραθο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα υγρά σε μπολ και προσθέτουμε τα αλεύρια και τον μάραθο. Ανακατεύουμε καλά. Έτσι διαλύονται πιο εύκολα.  Αφήνουμε το χυλό να μείνει τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τον χρησιμοποιήσουμε. Ιδανικά μια νύχτα στο ψυγείο.

Περνάμε στο τηγάνισμα

  • Κόβουμε 4 φιλέτα βακαλάου Τοπιντζή σε μέτρια κομμάτια, για να τηγανιστούν πιο εύκολα.
  • Απομακρύνουμε το νερό στίβοντας με προσοχη με τα χέρια και ακουμπάμε τα φιλέτα σε χαρτί κουζίνας.
  • Πριν τηγανίσουμε, αφήνουμε το δοχείο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για 30 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και κουνάμε το τηγάνι μόνο στην περίπτωση που ροδίσει απο κάτω. Έπειτα γυρίζουμε με αργές κινήσεις.
  • Ξεκινάω το τηγάνισμα με φουλ φωτιά (9) και χαμηλώνω στο 7 στη συνέχεια.
  • Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν το περιττό λάδι.

Τοπιντζής-2

Share.

About Author