Ζεστή σούπα με πέρκα και Bianco

0

Με την θερμοκρασία να πέφτει διαρκώς, μια νόστιμη σούπα και καλή παρέα είναι ο καλύτερος σύμμαχος.

Επειδή πάντα θα αναζητούμε νέες γεύσεις πέρα απο τις κλασσικές συνταγές, σήμερα σας έχουμε μια συνταγή για υπέροχη σούπα με πέρκα και bianco. Ας δούμε πως θα την φτιάξουμε.

Υλικά (για 4 άτομα):

Κατεψυγμένη πέρκα φιλέτο 800γρ, ελαιόλαδο κατα προτίμηση, πατάτες 600γρ, καρότα 80γρ, κρεμμύδια 80γρ, σέλινο 60γρ., σκόρδο 2-3 σκελίδες, λεμόνια 2, άνιθος, αλάτι, πιπέρι άσπρο, ζωμός ψαριού ή νερό

 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε σε μερίδες την πέρκα. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο σε φέτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και στίβουμε τα λεμόνια.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει ελαφρά και προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε χωρίς όμως, να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με λίγο από το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε νερό ή ζωμό ψαριού. Αφού τα σκεπάσουμε, τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 2′ περίπου.

Βάζουμε από πάνω τα φιλέτα της πέρκας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20′ ακόμα (εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού), σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε.

Στο τέλος ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, τον άνιθο και μία μεζούρα bianco. Σερβίρουμε με μια σπάτουλα, προσεκτικά, για να μη διαλυθούν.

Τοπιντζής

Share.

About Author