Η πιο θρεπτική μους σοκολάτα που θα φτιάξεις τώρα

0

Εύκολη, πρωτεϊνούχα, βελούδινη και με μαγική γεύση η μους αυτή θα σου λύσει τα χέρια όταν χρειάζεται να σερβίρεις ένα γλυκό επιτόπου ή να πείσεις τα παιδιά σου να τρώνε πιο θρεπτικές τροφές. Όταν βγει δροσερή από το ψυγείο γίνεται το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Μην περιμένεις, φτιάξτ’ην τώρα.

Υλικά:
1 1/2 ώριμα αβοκάντο
1 μπανάνα
1/2 φλυτζάνι σκόνη κακάο
1/2 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
1/4 φλυτζανιού γάλα (κατά προτίμηση φυτικό καρύδας, αμυγδάλου κτλ)
ζάχαρη (όσο γλυκό το θέλετε – δε χρειάζεται βγαίνει αρκετά γλυκό από τη μπανάνα)
λίγο τριμμένο μπισκότο  ή λίγη ελαφρώς χτυπημένη σαντιγί (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, ανακατώνεται για 5 λεπτά και είναι έτοιμη
Σερβίρετε σε ποτήρια ή γυάλινα μπολάκια και τοποθετείτε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά
Βγάζετε από το ψυγείο τις μους και πασπαλίζετε με μπισκότο ή τη σαντιγί

*Μπορεί να κάνουν μια πιο σκούρα κρούστα στο ψυγείο. Μην ανησυχείτε είναι το αβοκάντο. Για να το αποφύγετε τυλίξτε τα μπολάκια με διάφανη μεμβράνη πριν τα βάλετε στο ψυγείο.
* Διατηρούνται ως και δύο ημέρες στο ψυγείο.

1 μπολάκι περίπου περιέχει

  • Θερμίδες: 386
  • Λιπαρά: 29 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 29 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 10 γρ.
  • Ζάχαρη: 13,5 γρ.
  • Πρωτεϊνη: 9 γρ.
Share.

About Author