Η τέλεια συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών

0

Αν αγαπάτε τη μαγειρική και το καλό φαγητό αυτό το είδος παστίτσιου θα αναζωογονήσει τις αισθήσεις σας. Το παστίτσιο, μερικές φορές ονομάζεται μακαρόνια με τυρί και είναι ιδανικό για οικογενειακές συγκεντρώσεις και γεύματα διακοπών.

Ο συνδυασμός όμως του αρνιού, της σάλτσας ντομάτας, και της παρμεζάνα που λιώσει στις πέννες, είναι ότι πρέπει για ένα ρομαντικό δείπνο για 2, ένα από τα κρύα βράδια του χειμώνα. Σερβίρεται με ένα καλό ποτήρι κόκκινο κρασί,για να κάνει το βράδυ σας ακόμα πιο τέλειο.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κιλά αρνί ή μοσχάρι
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1 κονσέρβα πάστα ντομάτας 
1 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κιλό πέννες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 3 1/2 φλιτζάνια γάλα 
3 αυγά, χτυπημένα 
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζετε αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το αρνί (σε κομματάκια) και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 8-10 λεπτά. Ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας, την πάστα ντομάτας, το νερό, την κανέλα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Τα προσθέτετε και σιγοβράζετε. 

Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Για να κάνετε την άσπρη σάλτσα, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι για να κάνει μια λεία πάστα. Προσθέτετε το γάλα, λίγο κάθε φορά, μέχρι να έχει προστεθεί όλο το γάλα και η σάλτσα είναι ομαλή. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει. 

Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι της καυτής λευκής σάλτσας και την υπόλοιπη σιγά σιγά και αποσύρετε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε και το ​​μοσχοκάρυδο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ℃. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί και βάζετε τα μισά ζυμαρικά, τη μισή σάλτσα και τη μισή παρμεζάνα και συνεχίζετε μέχρι αν τελειώσουν τα υλικά. Στη συνέχεια, ρίχνετε την λευκή σάλτσα πάνω από όλα. Ψήνετε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να να ροδίσει ελαφρά.
Αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Content by AD prestige

Share.

About Author