Κανέλα και διατροφή

0

Η  κανέλα είναι ένα γευστικότατο και εξαιρετικά δημοφιλές μπαχαρικό και χρησιμοποιείται καθημερινά σε γλυκά, φαγητά & καφέ ! Μπορούν να την καταναλώνουν όλοι, εκτός απο άτομα με αλλεργίες ή στην εγκυμοσύνη και ποτέ σε υγρή μορφή (έλαια). Η κανέλα έχει πολλές θετικές επιδράσεις στην υγειας μας και στον μεταβολισμο μας , κάποιες από αυτές είναι οι εξής:

Ενισχύει τη λειτουργιά του εγκεφάλου μας  . .
Μας δίνει καρδιαγγειακή προστασία
Βοηθάει σε μεγάλο ποσοστό να χάσετε σωστά βάρος   ‘
Ρυθμίζει  τον μεταβολισμό
Βοηθαει  τις μετρήσεις του σακχάρου να είναι σε φυσιολογικές τιμές
Καταπολεμά τις ημικρανίες  και    βοηθαει  στην Κατάθλιψη
Βελτιώνει την Υγεία του εντέρου  και μειώνει την δυσκοιλιότητα
Παρέχει αντιμικροβιακες ιδιότητες για το λόγο αυτό υπάρχει η προσθήκη της και σε Τσίχλες!
ΙΔΕΕΣ  ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΝΕΛΑΣ:

Μήλο με κανέλα..
Τσάι  με  λεμόνι & κανέλα (στικ η σκονη )
Ρυζογκοφρέτες με μέλι & κανέλα
Γιαούρτι   με κανέλα   & αμύγδαλα…
Φρουτοσαλάτα από αναμεικτα φρουτα , ξηρους καρπους & Κανέλα
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ( BSc)

28ης Οκτώβριου 16 –Πύργος (έναντι BSB )

Tηλ Γραφείου:  26210- 27272

Αποκλειστική Υπεύθυνη  Γονιδιακής  εξέτασης  DNA στον Νομό Ηλείας.

Share.

About Author