Μπαρμπούνια στη σχάρα με αμπελόφυλλα

0

Υλικά:

Κατεψυγμένα μπαρμπούνια  1,2 kg, Αμπελόφυλλα 100 gr, αλάτι κ.π. πιπέρι κ.π. ελαιόλαδο 50ml, δενδρολίβανο κ.π. σκόρδο 2 σκελ. Μαϊντανός κ.π.

Εκτέλεση:

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια σε απορροφητικό χαρτί. Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένο για είκοσι λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα αμπελόφυλλα. Ζεματίζουμε για δέκα λεπτά περίπου τα αμπελόφυλλα, τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε.

Τυλίγουμε τα μπαρμπούνια ένα-ένα με τα αμπελόφυλλα. Λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε στη σχάρα για 15 λεπτά περίπου, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές προσεκτικά για να μην σπάσουν. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με λαδολέμονο χωριστά.

Tips:

Προσοχή στο τύλιγμα με τ’ αμπελόφυλλα να είναι ιδιαίτερα σφικτό, για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Τα μπαρμπούνια παρασκευάζονται επίσης τηγανιτά – σοτέ – σχάρας. Εάν θέλουμε, μπορούμε να αφαιρέσουμε το κόκαλο και να γεμίσουμε με τη μαρινάδα.

Τοπιντζής

Share.

About Author