Ο απόλυτος οδηγός για να ταξιδεύεις όταν δεν έχεις χρήματα!

0

Παραδεχθείτε το. Όλοι μας λίγο έως (πάρα) πολύ ακολουθούμε στα social media κάποιον ταξιδιωτη, το National Geographic, κάποια ταξιδιωτική κοινότητα, κάτι τέλος πάντων που θα μας ταξιδέψει μακρυά από την καθημερινότητα μας, τς υποχρεώσεις και τη μιζέρια μας.

Όλοι μας ονειρευόμαστε πότε θα ταξιδέψουμε και ποιος θα είναι ο νέος μας προορισμός, όμως, όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή δειλιάζουμε, διότι έρχεται στο μυαλό μας ο Νο 1 λόγος που δεν μας επιτρέπει να το κάνουμε: τα χρήματα.

Διαβάστε παρακάτω τον οδηγό για να ταξιδεύεις όταν δεν έχεις χρήματα για να επισκεφθείς επιτέλους τον ή τους προορισμούς που ονειρεύεσαι εν ώρα εργασίας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αυτό το άρθρο δεν ενδείκνυται για άτομα που είναι επιλεκτικά, έχουν υπερβολικές απαιτήσεις και θέλουν σέρβις 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα. Τσιλ και κουλ και αυτό το άρθρο είναι για τα παιδιά του πνεύματος και της φύσης – που, ωστόσο, τους αρέσει να κάνουν μπάνιο.

Ας ξεκινήσουμε με μία απλή δήλωση: Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να ταξιδέψεις. Υπάρχουν κάποια πολύ απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να ταξιδέψεις στον κόσμο και να γνωρίσεις κόσμο και πολιτισμούς.

Βρες δουλειά σε μια άλλη χώρα.

Αν ξέρεις αγγλικά και δεν είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνεις, κάνε το πιο απλό: άλλαξε καριέρα και τόπο διαμονής. Από δουλειά γραφείου έως και υπάλληλος σε κρουαζιερόπλοιο, υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναζητούν άτομα που μιλάνε αγγλικά προκειμένου να επανδρώσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους. Μην φοβάσαι και μην βρίσκεις δικαιολογίες. ΖΗΣΕ!

Δεν ξέρεις αγγλικά (κακώς, είναι μια γλώσσα που θα σου λύσει τα χέρια από πολλές απόψεις); Άλλες δουλειές που μπορείς να κάνεις είναι μπάρμαν-μπαργουμαν, σερβιτόρος/α, υπάλληλος ξενοδοχείου, αγρότης (πολύ δημοφιλής απασχόληση σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), τουριστικός οδηγός, υπάλληλος σε καζίνο ακόμα και εποχιακός υπάλληλος.

work

Δίδαξε Αγγλικά σε μια άλλη χώρα.

Όπως βλέπεις, τα Αγγλικά ως ξένη γλώσσα είναι σημαντική. Κάνε τον κόπο λοιπόν και ασχολήσου κανένα τρίμηνο με το να τα μάθεις και δεν θα βγεις χαμένος!

Το να διδάσκεις Αγγλικά σε μια ξένη χώρα είναι ένας από τους πιο έξυπνους (και σχετικά εύκολους) τρόπους να βγάζεις χρήματα ενώ ταξιδεύεις.

english

Κερδίστε δωρεάν πτήσεις.

Κακώς ή καλώς πλέον ζούμε στην εποχή του πλαστικού χρήματος. Αποκτήστε μια κάρτα που σας προσφέρει ταξιδιωτικά μπόνους και ταξιδέψτε, μετά από κάποιους πόντους, δωρεάν!

Μην χάνετε καιρό λοιπόν. Επισκεφτείτε τα site τραπεζών, ενημερωθείτε για τις πιστωτικές κάρτες που σας παρέχουν ταξιδιωτικά bonus και ταξιδέψτε ανέμελα!

travel

Couchsurfing: Μείνετε με ντόπιους δωρεάν.

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες και ιστοσελίδες, οι οποίες ουσιαστικά φέρνουν σε επαφή ταξιδιώτες και άτομα, από διάφορες χώρες του κόσμου, που επιτρέπουν στους πρώτους να μείνουν στο σπίτι τους ΔΩΡΕΑΝ. Η διαδικασία αυτή λέγεται couchsurfing, δηλαδή surf του καναπέ, ή όπως λέμε στο χωριό μου: στρωματσάδα.

Μπορεί να μην είναι κάποιος πολυτελής χώρος φιλοξενίας και να κληθείς να μοιραστείς δωμάτιο ή να περάσει τη νύχτα πάνω σε αερόστρωμα, το γεγονός όμως είναι ότι έχεις να κοιμηθείς κάπου δωρεάν, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι νέους ανθρώπους, την κουλτούρα, τη γλώσσα και τη νοοτροπία τους.

couchsurf

Οτοστόπ.

Προκειμένου να φτάσεις στον προορισμό σου, ενδεχομένως να χρειαστεί να βγάλεις λίγο μπουτάκι έξω, μπας και φιλοτιμηθεί κανείς να σε μαζέψει από τη μέση του πουθενά – πλάκα κάνω. Όχι, δεν κάνω.

Εντάξει κάνω, όμως σκεφτείτε το! Γνωρίζεις νέα άτομα, πας στον προορισμό σου και ζεις μια περιπέτεια που δεν θα είχες ζήσει ποτέ αν είχες πάει με το τραίνο, ή αν είχες κάτσει σπίτι του. Το οτοστόπ βοηθάε κόσμο να φτάσουν εκεί που θέλουν.

 

hichhike

 

Νταντά για σπίτι.

Σε πολλές αγγελίες σε εφημερίδες βλέπουμε άτομα να ζητάνε νταντάδες για τον 36χρονο γιο τους που χρειάζεται «ιδιαίτερη» φροντίδα. Οχι, αυτό που σου προτείνω εγώ δεν έχει καμία σχέση με μωρά και παιδάκια και στριγκλίσματα και ωχ! Παναγία μου, όχι πάνες.

Είναι νέα μόδα τα τελευταία χρόνια η ανταλλαγή σπιτιών. Δεν έχεις δει το «The Holiday» με την Κάμερον Ντιαζ και τον Τζουντ Λο (παίζουν επίσης Kate Winslet και Jack Black); – μόνο αυτούς αναφέρω, γιατί είμαι σίγουρη ότι μόνο αυτούς θα θυμάστε. Εεε κάτι τέτοιο εννοώ. Δύο άνθρωποι, από διαφορετικές χώρες, ανταλλάζουν σπίτια και ταξιδεύοντας και οι δύο σε διαφορετικές χώρες και έχοντας δωρεάν φιλοξενία.

Ουσιαστικά, έχεις μια νταντά για το σπίτι σου, όσο θα λείπεις και η «Νταντά» έχει μία κι αυτή για το δικό της.

 

last-holiday

Share.

About Author