Πως θα φτιάξετε βακαλάο με κάστανα για την 28η Οκτωβρίου

0

Ο βακαλάος είναι ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό και τον προτιμούμε πάντα στις εθνικές μας εορτές. Είναι μια όμορφη παράδοση που ενώνει τις οικογένειες στο τραπέζι και οι γιαγιάδες πάντα είχαν στο τετράδιο τους μερικές παραλλαγές του.

Για την επερχόμενη 28η Οκτωβρίου σας προτείνουμε βακαλάο με κάστανα, μια εύκολη συνταγή που όλοι μπορούμε να φτιάξουμε.

Υλικά:

Κατεψυγμένος βακαλάος έτοιμος ξαλμυρισμένος, 1 κιλο κάστανα, 1 και 1/2 κιλό σέλινο, μισό κιλό ντομάτα, 4 σκελίδες σκόρδο, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Kόβουμε κομματάκια τον βακαλάο και έπειτα το σέλινο, αφού το πλύνουμε. Μαγειρεύουμε το σέλινο με τα υλικά.

Όταν το σέλινο αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε τον βακαλάο και τα κάστανα. Όταν το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του, το βγάζουμε  από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό. Επικουρικά μπορείτε να βάλετε και μερικές σταφίδες μαύρες. Έτοιμο το τραπέζι…

Τοπιντζής-2

Απο το βιβλίο «παραδοσιακές συνταγές της Αρκαδίας»

Share.

About Author