Πως να ντυθείτε ζεστά για τη μηχανή

0

Ο χειμώνας ήρθε! Ταξιδεύοντας με μια μοτοσικλέτα είστε μέρος της φύσης και θα πρέπει με τον ανάλογο εξοπλισμό να προστατευθείτε από αυτήν, οπότε χρειάζεται μια στοιχειώδης προετοιμασία. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε ζεστοί.

Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος με όσο το δυνατόν μικρό όγκο, έτσι ώστε να απολαύσετε τον δρόμο και είστε σε θέση να οδηγείσετε τηνμοτοσικλέτα με ασφάλεια.

Ισοθερμικά ρούχα

Το ντύσιμό σας να είναι λιτό και προτιμήστε fleece και ισοθερμικά ρούχα. Εάν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες, τα ισοθερμικά είναι ιδανικά για να διατηρηθείτε ζεστοί ακόμη και στις πιο κρύες καταστάσεις. 

Διατηρούν και διατηρούνται στη θερμοκρασία του δέρματος, οδηγούν την υγρασία του ιδρώτα μακριά από το δέρμα και το βοηθούν έτσι να παραμένει στεγνό και σε κανονική, ισορροπημένη θερμοκρασία.

Αποτέλεσμα εικόνας για ισοθερμικα bike

Στολή

Χρειάζεστε ένα μπουφάν και ένα παντελόνι με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα. Θα πρέπει τα υλικά να είναι αδιαπέραστα, δοκιμασμένα, συνδυασμένα σε μια ποιοτική κατασκευή και με λειτουργική εφαρμογή στο σώμα σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ντυσιμο μηχανης για ταξιδι

Μπαφ ή full face

Μια άλλη περιοχή που θέλετε να δώσετε προσοχή είναι ο λαιμός. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητος, γι’αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καλύπτεται επαρκώς,σας κρατά ζεστό και εμποδίζει τον άνεμο. Γι’αυτό εξοπλιστείτε με ένα μπαφ-κασκόλ λαιμού ισοθερμικό ή ένα κασκόλ τύπου full face που μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπαφ μηχανη

Γάντια

Όταν το σώμα σας κρυώνει, κυκλοφορεί λιγότερο αίμα στην άκρα σας με αποτέλεσμα να μουδιάζουν. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλειά σας, γι’αυτό θα πρέπει να προτιμήστε γάντια που να καλύπτουν εξολοκλήρου τα δάχτυλά σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για γαντια μηχανης

Μπότες

Οι περισσότερες μπότες, όταν συνδυάζoναι με παχιές μάλλινες κάλτσες, κρατούν τα πόδια σας ζεστά εφ “όσον δεν επιτρέπουν  στον κρύο αέρα να εισχωρήσει. Φροντίστε να είναι αρκετά άνετες και αδιάβροχες.

Αποτέλεσμα εικόνας για μποτες για ταξιδι

Κράνος

Επιλέξτε κράνος άριστων προδιαγραφών, στο σωστό μέγεθος, που θα εφαρμόζει απόλυτα στο κεφάλι σας. Tο κράνος πρέπει να είναι πάντα καλά δεμένο στην κάτω γνάθο. Όσοι δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε κράνη «κλειστού τύπου» θα βρείτε στην αγορά και εγκεκριμένα κράνη «ανοικτού τύπου».

Αποτέλεσμα εικόνας για κρανος μοτοσυκλετιστης

 Content by AD prestige

Share.

About Author