Πόσο καλά μπορείς να καταλάβεις τους ανθρώπους δίπλα σου;

0

Και εννοούμε τι κρύβεται πίσω από πράξεις ή τρόπους συμπεριφοράς που χρησιμοποιούμε  εμείς και οι άνθρωποι γύρω μας στην καθημερινότητα τους και δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τη σημασία τους στην ψυχολογία τους.

Διάβαστε, λοιπόν, παρακάτω τι ισχυρίζονται οι ψυχολόγοι πως κάνουμε εμείς και οι άλλοι γύρω μας και τι σημαίνουν οι πράξεις μας, ως αντανάκλαση της ψυχολογίας μας.

Όταν κάποιος γελάει πολύ στην πραγματικότητα νιώθει πολύ μεγάλη μοναξία.  Είναι μια αυτοάμυνα που χρησιμοποιούμε προκειμένου να μην αφήσουμε τους άλλους να δουν την μοναξιά του πραγματικού μας εαυτού.

τεστΕάν κάποιος κοιμάται πολύ, είναι επειδή νιώθουν θλίψη. Είναι σύνηθες φαινόμενο για τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη να κοιμούνται πολύ, σαν ένα τρόπο διαφυγής από την πραγματικότητα και τα προβλήματα, που νομίζουν ότι έχουν, με «γη της επαγγελίας» τα όνειρα και τον φανταστικό κόσμο.

τεστ2

Εάν είναι λιγομίλητοι αλλά η απάντηση τους είναι γρήγορη, κρύβουν κάποιο μυστικό. Ουσιαστικά, το μυαλό τους στροφάρει στο κόκκινο όμως ξέρουν τι να πουν, πότε και σε ποιον.

Εάν μιλάνε χαμηλόφωνα,  είναι επειδή κατά βάθος νιώθουν ότι κανείς δεν τους ακούει. Θέλουν να ακουστεί η φωνή τους και η άποψη τους, όμως νιώθουν ότι δεν λαμβάνουν την προσοχή που χρειάζονται.

test3

Εάν ένας άνθρωπος δεν κλαίει ποτέ, τότε στην πραγματικότητα είναι πολύ αδύναμος χαρακτήρας. Θεωρούν ότι με το να μην κλαίνε δείχνουν πιο δυνατοί και σκληροί, ώστε να προφυλαχτούν από τα πραγματικά αρπακτικά…

Όταν κάποιος τρώει πολύ, αυτό συμβαίνει διότι είναι αγχωμένος. Το άγχος είναι η νέα μάστιγα της εποχής μας και μπορεί να εκδηλωθεί με ποικίλους τρόπους. Ένας από τους πιο συνηθισμένους, είναι το φαγητό.

test4

Εάν κάποιος είναι ακατάδεκτος προς τα πειράγματα των φίλων του και ενοχλείται με το παραμικρό, είναι πολύ φυσιολογικό ο άνθρωπος αυτός να επιζητάει αγάπη και να μην ξέρει πώς να το εκδηλώσει, με συνέπεια να του φταίνε τα πάντα.

Share.

About Author