Σαλάτα με αμύγδαλα, πιπέρι και λαχανικά

0

Δείτε την συνταγή για 3-4 μερίδες και πείτε μας στα σχόλια πως πήγε!

ΥΛΙΚΑ :

2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα,ψιλοκομένα

Μια πρέζα πιπέρι καγιέν

½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα

Μια πρζα αλτι

Λίγος  χυμός  λεμονιού

250 gr λαχανικά

1 κουταλιά  της σούπας  ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Πρώτα ψήστε τα αμύγδαλα. Ζεστάνετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα αμύγδαλα και ψήστε τα για περίπου λεπτά. Στην συνέχεια , προσθέστε το πιπέρι καγιέν , την πάπρικα και το αλάτι και ανακατέψτε τα με τα αμύγδαλα. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού , βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά πριν καεί ο χυμός .

2. Σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά  προσθέστε νερό ,αφήστε το το νερό να ζεσταθεί , προσθέστε τα λαχανικά και σκεπάστε με το καπάκι. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τα λαχανικά να βράσουν  .

3. Βλτε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα , ανακατέψτε τα με το ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι . Γαρνίρετε με τα αμύγδαλα με τα μπαχαρικά.

Share.

About Author