Συνταγή για λαχταριστό κέικ καραμέλας

0

Ο χειμώνας είναι πιο κοντά απ ότι θέλουμε να παραδεχθούμε και η καραμέλα είναι κυρίαρχη επιλογή στο γλυκό. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να την αξιοποιήσουμε σ ένα λαχταριστό κέικ.

Συστατικά
1 φλιτζάνι γεμάτο με νυφάδες σοκολάτας
2 φλιτζάνια καρύδια
3/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
1  σακουλάκι καραμέλα
1 1/3 του φλιτζανιού νερό
1/3 φλιτζάνι λάδι
3 αυγά
1 κουτί γερμανική σοκολάτα για το μείγμα του κέικ

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Λαδώστε το τηγάνι σας ελαφρα.
Παρασκευάστε το μείγμα του κέικ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ρίξτε 1/2 του μείγματος στο έτοιμο τηγάνι.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα λιώστε την καραμέλα, τα 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη και το εβαπορέ γάλα και τέλος το περιχύνουμε στο ψημένο κέικ.
Ρίξτε το μείγμα κέικ στο ταψάκι και βάλτε μερικά κομματάκια σοκολάτας πάνω από την καραμέλα.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 250 βαθμούς. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο.

Πάστα:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζανιού σκούρα καφέ ζάχαρη
2 έως 3 κουταλιές αποβουτυρωμένο γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
Επικάλυψη:
2/3 φλιτζανιού χωρίς λιπαρά καραμέλα dip
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Πριν το βάλετε στο ψηγείο και  λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη αλλά και την σοκολάτα μαζί.
Αφαιρέστε το από τη θερμότητα και προσθέστε την καφέ ζάχαρη, βανίλια, ζάχαρη ζαχαροπλαστικής,το γάλα και ανακατεύουμε καλά!

Τέλος τοποθετήστε το σε φόρμα για κέικ και… απολαύστε το!

Share.

About Author