Τι ψάχνεις από μία σχέση και πώς θα το καταλάβεις πριν μπεις σε αυτή.

0

Το να ξεκαθαρίζεις τι ακριβώς ψάχνεις από ένα σύντροφο σίγουρα είναι πολύ πιο πολύπλοκο από αυτό που πιστεύεις. Όλοι έχουμε κάποιες γενικές ιδέες, όπως π.χ. να είναι αστείος, ευγενικός και ελκυστικός αλλά οι άνθρωποι είναι πιο περίπλοκοι από αυτό.

Και οπωσδήποτε το να μπαίνεις σε εξαντλητικές λεπτομέρειες για περιγράψεις σε κάθε πιθανή κατάσταση το πώς θέλεις ο σύντροφός του να συμπεριφέρεται είναι ανούσιο.

Ωστόσο αυτή η αναζήτηση μπορεί να ξεκινήσει από έσενα, τα θέλω σου, το πώς τα συνειδητοποιείς πρώτα εσύ και κατ’ επέκταση πώς τα κάνεις κατανοητά στους άλλους. Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς τρόπους, που σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τα θέλω σου από μία σχέση.

 

 1. Ξεκαθάρισε αυτά που σε “χαλάνε”

  Υπάρχουν μερικές “αποφάσεις ζωής” που δε μπορούν να γυρίσουν πίσω. Το αν θέλεις παιδιά, το αν είσαι μονογαμικός ή όχι, το αν είσαι παθιασμένος καριερίστας κτλ είναι ο τρόπος που έχεις διαλέξει να ζήσεις, οπότε το να βρίσκεσαι σε μια σχέση που αυτές οι αποφάσεις είναι διαπραγματεύσιμες, τότε ξέρεις ότι έχεις ήδη καταπιεστεί.
 2. Σκέψου τα χειρότερα πρώτα ραντεβού σου

  Πολλές φορές βρίσκουμε το τι μας ικανοποιεί δια της ατόπου απαγωγής. Θυμήσου αυτά τα πρώτα ραντεβού που πήγαν άσχημα. Τι σε έκανε να απομακρυνθείς, τι σε ενόχλησε, ποια συμπεριφορά ή χαρακτηριστικό του άλλου σε απώθησε. Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα δημιουργήσουν έναν οδηγό για το τι πραγματικά επιζητείς και θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις και τον εαυτό σου καλύτερα.
 3. Σκέψου πώς θέλεις να αισθάνεσαι με τον σύντροφό σου όταν είστε μαζί

  Πολλές φορές ακούμε ότι ο σύντροφός μας πρέπει να μας βγάζει ον καλύτερό μας εαυτό και δεν είναι ψέμα. Και για να γίνει αυτό καλό θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και εμείς από τη μεριά μας πώς θέλουμε να μας κάνει να αισθανόμαστε; Θέλουμε να αισθανόμαστε ασφάλεια κοντά του; Να νιώθουμε ενθάρρυνση και υποστήριξη; ή μήπως εξασφάλιση; Αυτοί είναι εξαιρετικοί ενδείκτες για το τι μπορούμε να βρούμε σε έναν σύντροφο και να αναζητήσουμε στη σχέση μας.
 4. Γίνε ειλικρινής με τις αδυναμίες σου

  Κανένας δεν είναι τέλειος. Ξεκαθάρισε τα ελαττώματά σου, μοιράσου τα από την αρχή και αναζήτησε εκείνα τα χαρακτηριστικά στον άλλον που μπορεί να τα βελτιώσει ή να τα ομαλοποιήσει.
 5. Ποιες είναι οι προσωπικές σου αξίες;

  Πέρα από τις αποφάσεις ζωής αυτό που σε κινητοποιεί σαν άνθρωπο, αυτά που σε καθοδηγούν στη ζωή σου είναι κεντρικά κομμάτια του χαρακτήρα σου και είναι αυτά που επί της ουσίας ψάχνεις και στο σύντροφό σου. Εντόπισε μία – μία τις αξίες σου. Είτε είναι η υπευθυνότητα, η ειλικρίνεια, η αλληλοβοήθεια κ.ο.κ είτε οτιδήποτε άλλο κατανόησέ το και αναζήτησέ το στη σχέση σου.
Share.

About Author