Υπέροχη συνταγή για πεσκανδρίτσα με σώς λεμονιού και σάλτσα ελιάς

0

Η πεσκανδρίτσα είναι ένα πεντανόστιμο ψάρι που συνδυάζεται μοναδικά με σως λεμονιού και σάλτσα ελιάς. Είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο για να ξεφύγουμε απ την συνηθισμένη μαγειρική και να απολαύσουμε με την οικογένεια κάτι διαφορετικό που θα ανοίξει τους γευστικούς μας ορίζοντες.

Διαβάστε την συνταγή και πείτε μας για το αποτέλεσμα μόλις την δοκιμάσετε !

Συστατικά
Θαλασσινό αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια,συν λίγο χυμό λεμονιού
1 κλωναράκι φρέσκο ​​δεντρολίβανο
4 κατεψυγμένα φιλέτα των 200gr πεσκανδρίτσα
2 ματσάκια ρόκα, πλυμένα και στραγγισμένα
Για τη μαύρη σάλτσα ελιάς 
2 μεγάλες χούφτες μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, πολύ χοντροκομμένες
½ φρέσκο ​​κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο
1 μικρή χούφτα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, μαντζουράνα και μαϊντανό), ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
Χυμός από ένα λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μπαλσάμικο ξύδι
Για τη σως λεμονιού
1 κιλό πατάτες αλευρωμένες
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
γάλα
Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Με ένα γουδί χτυπήστε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι με το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο και τρίψτε όλα αυτά πάνω από τα φιλέτα ψαριών. Βάλτε τα φιλέτα σε ένα πιάτο στο ψυγείο και αφήστε τα να εκεί για μια ώρα. Για τη μαύρη σάλτσα ελιάς αναμείξτε όλα τα συστατικά, εκτός από το ξύδι, μαζί. Αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο πηχτή, τότε ρυθμίστε προσεκτικά τη γεύση της με το ξύδι και δοκιμάστε.

Στο μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 ° C στον αέρα λίγο πριν το ψάρι βγεί από το ψυγείο. Πάρτε το ψάρι και στεγνώνετε το με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Καθαρίστε και κόψτε στη μέση τις πατάτες σας, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίζετε και ρίχνετε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο γάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και το χυμό λεμονιού.

Αν θέλετε ο πουρές σας να έχει μια ομαλή και κρεμώδη υφή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα. Αυτό δεν κάνει τη γεύση καλύτερη, απλά θα έχετε ένα πιο μεταξένιο, λαμπερό και όμορφο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ελέγξτε αν χρειάζεται αραίωση με επιπλέον γάλα. Για να ψήσετε την πεσκανδρίτσα, προσθέστε λίγο ελαιολάδο, σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι και τηγανίστε τα φιλέτα στο τηγάνι για 2 λεπτά. Κατόπιν τα γυρίζετε στο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 6-8 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.

Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα καυτό τηγάνι και έπειτα ψήστε για περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος. Έτοιμο το τραπέζι…

Τοπιντζής-2

Share.

About Author