Χριστακοπούλου Μαρία: Η ομιλία στην Μάλτα και το μεγάλο βήμα στην καριέρα της (pics)

0

Μια προσωπική πρωτοβουλία που στέφθηκε με επιτυχία και παράλληλα μια εξαιρετική εμπειρία, είναι όσα μας μεταφέρει για την εκδήλωση της η διαιτολόγος μας Χριστακοπούλου Μαρία. Με αυτόν τον τρόπο τόλμησε ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα της, γεγονός που την κάνει να οραματίζεται ένα ισχυρό επαγγελματικό μέλλον.

Η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα, ανέδειξε τα πολλά κοινά στοιχεία της ελληνικής κουζίνας και της τοπικής τους. Έχουν κοινή βάση την μεσογειακή διατροφή, με τις οποιεσδήποτε παραλλαγές.

Παράλληλα επισκέφθηκε υπέροχα μέρη, τόπια και έδωσε βαρύτητα στην παράδοση και κουλτούρα τους. Στην Μάλτα  το Παραδοσιακό πιάτο που σερβίρουν πάντα είναι φέτες από ψωμι με τριμμενη ντομάτα & ρίγανη, μαζι με  χταποδάκι ψιλοκκομενο βαστό, ελίες, λουκάνικο που φτιάχνουν οι ίδιοι, κράκερς  και μπουκιές από λαγό.

Η τοπική κουζίνα περιλαμβάνει σούπα (μινεστρόνε και ψαρόσουπα), ζυμαρικά (λόγω της ιταλικής επιρροής) και παραδοσιακά γλυκά, όπως τα σισιλιάνικης καταγωγής kannoli. Επίσης τα pastizzi (πουγκιά με ricotta). Τέλος, εθνικό φαγητό της Μάλτας είναι ο λαγός, ο οποίος σερβίρεται τηγανητός, ως γέμιση σε πίτες και στιφάδο (fenkata).

Τα πιο  δημοφιλή φαγητά της Μάλτας είναι:

Σούπα , Παστίτσι (Pastizzi)-timpana (πέννες με ντομάτα – κιμά – αυγά & τυρί,  Κουνέλι , Λαμπούκα γνωστό  ψάρι, kannoli ( είναι τραγανό  τηγανητο και έχει ζυμη  που την γεμίζουν με ρικότα).

Τέλος η Μαλτέζικη κουζίνα είναι κυρίως παραδοσιακή και στηρίζεται στα προϊόντα που παράγει η ίδια  όπως ντομάτες  μέλι  & ελιές & λαχανικά.

 22278663_1264870786952571_408203872_n 22290516_1264870783619238_1411127665_n 22290530_1264874943618822_436673590_n22278583_1264870756952574_1507141168_n 22323301_1264870770285906_561283378_n

Share.

About Author