5 πράγματα που δεν πρέπει να υπάρχουν σε ένα βιογραφικό!

0

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων των εταιριών λένε ότι σπαταλούν τέσσερα με πέντε λεπτά για κάθε βιογραφικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορούν να απορρίψουν ένα βιογραφικό, αφού το κοιτάξουν για μερικά δευτερόλεπτα.

Εδώ είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε, προκειμένου να σας ειδοποιήσει κάποιος για συνέντευξη.

Γράφετε την ιστορία της ζωής σας

Το βιογραφικό είναι αποτελεσματικό όταν είναι σύντομο και σαφές. Αν γράψετε κάτι όπως «αφού τελείωσα το πανεπιστήμιο, και μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα…» δεν θα διαβαστεί ποτέ.

Γράφετε γενικότητες

Πρέπει να γράφετε συγκεκριμένες κι αποτελεσματικές εκφράσεις. Για παράδειγμα δεν πρέπει να γράφετε «βοήθησα σε σημαντική αύξηση των πωλήσεων», αλλά «πέτυχα 25% αύξηση των πωλήσεων».

Γράφετε σε τρίτο πρόσωπο

Μπορεί αναφερόμενος στον εαυτό σας να γράψετε κάτι σαν «Είναι απόφοιτος του LSE και έχει εργαστεί …», σκεφτείτε πόσο αστείο φαίνεται αυτό.

Δεν είναι οργανωμένο

Οι Εργοδότες αναμένουν μια σαφή οπτική ιεραρχία.Η αισθητική παίζει μεγάλο ρόλο. Καθώς το μάτι του υπεύθυνου «σκανάρει» το βιογραφικό πρέπει να πέφτει στη σημαντική πληροφορία η οποία δεν πρέπει να χάνεται επειδή ξεχάσατε τη στοίχιση παραδείγματος χάρη.

Ορθογραφικά και συντακτικά λάθη

Τα λάθη είναι ο πρώτος λόγος που μπορεί να απορριφθεί το βιογραφικό σας. Αυτό δεν χρειάζεται ανάλυση. Απλώς απαγορεύονται. Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να βάλετε κάποιον τρίτο να το διαβάσει και να σας το διορθώσει.

 Content by AD prestige

Share.

About Author