5 Tips για τη γαμήλια φωτογράφηση σου (για τις πιο fashionist νύφες)

0

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, εμείς, η ομάδα του Fashionist, θα θέλαμε να σε συγχαρούμε για την ημέρα του γάμου σου και να σου ευχηθούμε «Βίον Ανθόσπαρτον»!

Αν σε βρίσκουμε σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας του γάμου σου, το άρθρο αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τον καλύτερο για εσένα φωτογράφο γάμου – γιατί στην τελική τι θα σου μείνει από αυτή τη μέρα; Οι φωτογραφίες.

Πέραν της επιλογής του φωτογράφου, θα σου δώσουμε και μερικές inside information για να μην καταντήσεις σαν όλες τις νύφες που είναι γκρινιάρες και δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους – είπαμε, εσύ είσαι fashionist νύφη και άρα ανώτερη!

1) Αφιέρωσε χρόνο για έρευνα και προσφορές.

Εκεί που είσαι και σκρολάρεις στο Instagram, ψάξε στην αναζήτηση το hashtag #weddingphotography . Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα αποτελέσματα θα σου βγάλει και πόσες ιδέες θα πάρεις για να προετοιμάσεις τον γάμο των ονείρων σου. Ψάξε τους φωτογράφους των εικόνων.

Μην μείνεις μόνο εκεί όμως γιατί έτσι δεν θα κάνουμε καλή δουλειά. Μπες Google και βρες για Έλληνες γαμήλιους φωτογράφους. Δες τη δουλειά τους. Κανόνισε συναντήσεις με αυτούς και πάρε προσφορές. Οργανώσου ώστε να ξέρεις τι σου γίνεται και τι σε συμφέρει.

nyfika_νυφικά_γάμος-gamos

2) 1000 Ευρώ τούρτα, 500 Ευρώ φωτογράφος. #NOT!

Θα στο θέσω διαφορετικά με δύο τρόπους. Η φωτογραφία θα σου μείνει να θυμάσαι την καλύτερη μέρα της ζωής σου με τον άνθρωπό σου ενώ η τούρτα θα γλυκάνει τον ουρανίσκο σου για μερικά λεπτά – χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την πανέμορφη δουλειά των ζαχαροπλαστών.

You rock too guys! Τρόπος δεύτερος: Οι καλεσμένοι πάντα θα έχουν κάτι να πουν για να κριτικάρουν τις ετοιμασίες της νύφης, οπότε το να τους αρέσει η τούρτα, λίγο θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει. Άρα, επένδυσε στον φωτογράφο και θα με θυμηθείς.

Έχεις σκεφτεί τι περνάει ο φωτογράφος για να χρεώνει τα όσα χρεώνει; Έχεις μπει ποτέ στην ψυχολογία του; Όσο ευγενικός κι αν είναι ή όσο κι αν σου μπαίνει αν έχει παραπάνω οικειότητα με σένα, αν μη τι άλλο είσαι πελάτισσα του και θέλει να σε ικανοποιήσει.

Σκέψου λοιπόν ότι πρέπει να είναι από πάνω σου την ώρα της προετοιμασίας σου. Αυτό γι” αυτόν σημαίνει, πολλά άτομα, μικρός χώρος, περιορισμένος φωτισμός.

Θα είναι μαζί σου την ώρα που θα φτάνεις στην εκκλησία και καθ” όλη τη διάρκεια του μυστηρίου. Αυτό πάλι σημαίνει τον κάθε άσχετο συγγενή του άνδρα σου και δικό σου που το παίζει φωτογράφος και μπαίνει μέσα στο καρέ. ΟΧΙ. Ο άνθρωπος που προσέλαβες, πέραν ότι τον πληρώνεις – μην ξεχνιόμαστε- είναι επαγγελματίας και  ξέρει τι κάνει και τι θέλει.

Δεν μπορεί να έχει παιδομάνι (ενήλικο και ανήλικο) μέσα στα πόδια του. Θα το κάνει όμως, θα το υποστεί και θα χαμογελάει γιατί αυτό πρέπει να κάνει για να δώσει σε σένα τις φωτογραφίες που θα σου χαρίσουν ένα από τα μεγαλύτερα χαμόγελα στο πρόσωπό σου.

mariage_γάμος

Θα είναι μαζί σου, τέλος, στην δεξίωση όπου το παιδομάνι θα είναι ανεξέλεγκτο.

3) Ναι, το θες το Next Day.

Είπαμε κουκλίτσα μου, είσαι fashionist νύφη. Το θες το next day. Εκεί ο φωτογράφος θα ξεδιπλώσει την καλλιτεχνική του φλέβα και θα σε κάνει να φαίνεσαι λες και βγήκες από περιοδικό γάμων! Άσε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του!

4) Σεβάσου τον χρόνο παράδοσης – όχι δεν θα πάρεις μη επεξεργασμένο υλικό!

Ο άνθρωπος που προσέλαβες έχει τραβήξει χίλιες + φωτογραφίες. Προφανώς και δεν θα πάρεις τόσες πολλές, όσο κι αν χτυπιέσαι. Θα πάρεις τις φωτογραφίες που συμφώνησες με τον φωτογράφο σου και θα πεις ευχαριστώ.

Πρέπει να καταλάβεις νυφούλα μου ότι δεν είναι όλες οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν άξιες να φέρουν το όνομα του φωτογράφου, ειδικά όταν αυτός προσπαθεί να φτιάξει την καριέρα του πάνω σε αυτό.

Θα στο θέσω αλλιώς: Πες ότι είσαι σχεδιάστρια μόδας. Θα επέτρεπες να βγει στην αγορά κακοραμμένο ρούχο που θα φέρει το όνομα σου πάνω του; Φαντάζομαι πώς όχι. Γιατί να θέλει να κάνει το ίδιο και ο φωτογράφος λοιπόν;

Επίσης να ξέρεις ότι κάθε φωτογραφία επεξεργάζεται μεμονωμένα και αυτό θέλει χρόνο. So, don’t be such a bitch about it.

ανδρικά-κοστούμια-2016-γάμου-tsitsos-ss-2016-καλοκαίρι-Γιώργος-Μανίκας-studio-siamos-ad-prestige

5)Υπέγραψε συμφωνητικό (εκ των προτέρων)

Κάθε φωτογράφος, είτε αυτός είναι επαγγελματίας είτε τρίτο-τέταρτος ξάδελφος του γιου του ξαδέλφου του πατέρα σου που τραβάει φωτογραφίες και τον προσέλαβες, που σέβεται τουλάχιστον τον εαυτό του (σε κάθε περίπτωση), δουλεύει βάση συμφωνητικού, στο οποίο, όχι μόνο θέτει τους όρους βάση των οποίων δουλεύει και προστατεύει τον εαυτό του και τη δουλειά του, αλλά προλαμβάνει και την προστασία του πελάτη του.

Προτού υπογράψεις το οποιοδήποτε συμφωνητικό, πρόσεξε τι διαβάζεις. Δώσε βάση στο τι λέει περί επιστροφή χρημάτων σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του ο φωτογράφος για τον οποιοδήποτε λόγο. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο συμφωνητικό, να απαιτήσεις να μπει  για να είσαι καλυμμένη.

Μεταξύ άλλων, στο συμφωνητικό αυτό αναγράφονται τα πάντα σχετικά με το γάμο σου: ονοματεπώνυμο ζευγαριού, ώρες φωτογράφησης, ημερομηνία γάμου, κόστος, κόστος επιπλέον φωτογραφιών κλπ.

Ελπίζουμε όλα αυτά να σε βοήθησαν να βρεις τον κατάλληλο για εσένα φωτογράφο για την ημέρα του γάμου σου. Για επιπλέον έμπνευση, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μας 9 πανέμορφοι γαμήλιοι λογαριασμοί στο Instagram που πρέπει να ακολουθήσεις!

Share.

About Author