Αγιορείτικη συνταγή για καλαμάρια γεμιστά

0

Υλικά:

1 κιλό καλαμάρια Τοπιντζής, 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά μαϊντανό, 1 κουταλιά άνηθο, όλα ψιλοκομμένα.

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ ή χυμό λεμονιού, ι φλιτζάνι λάδι, ρύζι όσο πάρουν, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα ψιλοκόβουμε. Τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε τρυπητό να μαλακώσουν και έπειτα σε τρυπητό να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μετά ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο. Αφού πάρουν όλα αυτά μια-δύο βράσεις, ρίχνουμε το ρύζι ( τ’οσο όσο υπολογίζουμε οτι χρειάζεατι για να γεμίσουν τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση τους ), το γυρίζουμε δύο τρεις φορές και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό. Όταν απορροφηθεί το νερό, κατεβάζουμε το φαγητό απ τη φωτιά και γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Κλείνουμε το άνοιγμα τους με μια οδοντογλυφίδα.

Τα απλώνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα εναλλάξ (δηλαδή οχι όλα προς την ίδια διεύθυνση). Τ περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό. Τα σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνουν με το λάδι τους.

Share.

About Author