Αγιορείτικη συνταγή για σουπιές με άγρια χόρτα

0

Υλικά:

  • 1 κιλό σουπιές Τοπιντζής
  • 400γρ. Ζωχούς
  • 500γρ. Ραδίκια άγρια
  • 400γρ. βρούβες
  • 400γρ. Αγριόπρασα
  • 1 ματσάκι αγριοσέλινο
  • 1 ματσάκι αγριοκάροτο
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • ½ κρασοπότηρο λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα χόρτα καλά και τα κόβουμε στα τρία, εκτός απο το αγριοσέλινο και το αγριοκάροτο, που τα ψιλοκόβουμε. Βράζουμε τις σουπιές, τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι ζουμί. Τις κόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Τσιγαρίζουμε στο λάδι πρώτα το αγριοσέλινο και το αγριοκάροτο και μετά το αγριόπρασο.

Προσθέτουμε το ζουμί και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα χόρτα, το μάραθο, αλάτι και πιπέρι. Όταν μισοβράσουν τα χόρτα, ρίχνουμε τις σουπιές. Βράζουμε με σιγανή φωτιά, ώσπου το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Όταν το κατεβάσουμε, ρίχνουμε το λεμόνι.

Share.

About Author