Αγιορείτικο πιλάφι με θαλασσινά

0

Καλό μήνα με μια ιδιαίτερα νόστιμη και υγιεινή συνταγή, ένα αγιορείτικο πιλάφι με θαλασσινά Τοπιντζής.!

Υλικά:

1 χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, λίγες σουπιές βρασμένες και κομμένες, 1 φλιτζάνι μύδια καθαρισμένα, μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες, 2 φλιτζάνια ρύζι σκληρό ( κίτρινο ). 1/2 φλιτζάνι λάδι, 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, 1/2 ποτηράκι λευκού κρασιού, 1/2 ποτηράκι λεμόνι.

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις γαρίδες και τα μύδια χωριστά σε μικρά κατσαρολάκια. Κρατάμε 2 φλιτζάνια ζουμί από τις γαρίδες και 1 φλιτζάνι απο τα μύδια. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά και τ αφήνουμε να πάρουν μια-δυο  βράσεις.

Προσθέτουμε τα ζουμιά από τις γαρίδες και τα μύδια, καθώς και 3 φλιτζάνια νερό. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τον άνηθο, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και το κρασί. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σερβίρουμε το φαγητό σε φόρμες.

Καλή επιτυχία.!

Share.

About Author