Αστακός κοκκινιστός: Αγιορείτικη συνταγή

0

Υλικά:

Ένας αστακός του ενός κιλού Τοπιντζής, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι λάδι, 2 ξύλα κανέλας, 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τον αστακό σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τον αφήνουμε για 20 λεπτά. Τον βγάζουμε και κάνουμε μια τομή κατά μήκος του σώματος του. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι απο το ζουμί του αστακού και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε τον αστακό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.

Τον μαγειρεύουμε σκεπασμένο σε σιγανή φωτια για μισή ώρα ή ώσπου να μείνει με το λάδι του. Συνοδεύουμε με μακαρόνια ή ρύζι!

Share.

About Author