Βlueberry yogurt multigrain pancakes

0

Με αυτή τη συνταγή θα κάνετε 12 έως 14 τηγανίτες 4 ιντσών.

all ready to go

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι απλό γεμάτο γιαούρτι
  • 2 έως 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και επιπλέον για τηγάνισμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι (62 γραμμάρια) αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλιτζάνι (68 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι (32 γραμμάρια) αλεύρι κριθαριού ή σίκαλης
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι blueberries

Λιώνουμε το μισό βούτυρο. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατεύετε τη δεύτερη κουταλιά του βουτύρου μέχρι να λιώσει. Με αυτό το τρόπο κρατάτε το βούτυρο σας πολύ ζεστό όταν θέλετε να το προσθέσετε στα υγρά συστατικά.

Ανακατέψτε το αυγό και το γιαούρτι μαζί σε ένα μεσαίου / μεγάλου μεγέθους μπολ. Εάν χρησιμοποιείτε light γιαούρτι, δεν χρειάζεται να προσθέσετε γάλα. Εάν χρησιμοποιείτε κανονικό γιαούρτι, ανακατεύετε προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα γιαούρτι με πολλά λιπαρά (η ελληνικό) , προσθέστε 3 με 4 κουταλιές της σούπας γάλα. Ανακατέψτε σε λιωμένο βούτυρο, ξύσμα λεμονιού και εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα ξεχωριστό, μικρό μπολ, συνδυάστε τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατέψτε τα ξηρά λίγο νωπά  μόνο μέχρι να μαλακώσουν (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.

batter, berries, separate

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 90 ° C και έχετε έτοιμο ένα φύλλο ψησίματος (για να κρατήσετε της τηγανίτες ζεστές). Ζεσταίνετε την κατσαρόλα σας ή το τηγάνι στο μεσαίο. Αν έχετε ένα χυτοσίδηρο, αυτό είναι το αγαπημένο μου για τηγανίτες. Λιώνουμε ένα κομμάτι βούτυρο στο κάτω μέρος και μαλαίνουμε  1/4 φλιτζάνι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας) πασπαλισμένο κάθε φορά το βούτυρο, αφήνοντας στο διάστημα ανάμεσα σε κάθε τηγανίτα.

studded with blueberries

flipped

Βάλτε μερικά μούρα στην κορυφή κάθε τηγανίτας.  Όταν οι τηγανίτες είναι στεγνές γύρω από τις άκρες και βλέπετε φυσαλίδες που σχηματίζονται στην κορυφή, περίπου 3 έως 4 λεπτά, τις αναποδογυρίζετε και τηγανίζετε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να χρυσωθούν από κάτω.  Εάν οι τηγανίτες αρχίσουν να ψήνονται πολύ γρήγορα, μειώστε τη θερμότητα. Μεταφέρετε τις τηγανίτες στο ζεστό φούρνο μετά από το τηγάνισμα, όπου μπορείτε να τις αφήσετε εκεί μέχρι να είστε έτοιμοι να τις σερβίρετε.

kept warm in the oven

Σερβίρετε σε μια μεγάλη στοίβα, με γαρνιτούρες της επιλογής σας. Καλή σας όρεξη!

 

 

Share.

About Author