Γαλέος πλακί στο φούρνο με ντομάτα και πιπεριά

0

Υλικά

1 κιλό κατεψυγμένος γαλέος, λίγες πατάτες κομμένες σε επίπεδες φέτες, 1 κρεμμύδι αφού το κάνουμε ροδέλες, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες, 2 ντομάτες τριμμένες, 1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί, 1 κουταλιά του γλυκού δυόσμο ξερό, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση

Αρχικά ξεπαγώνουμε τον γαλέο. Στη συνέχεια σοτάρουμε την πιπεριά μαζί με το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν “χρώμα”. Έπειτα βάζουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με το κρασί και μετά απο λίγο ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες με τον δυόσμο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ενω ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Σ αυτό το σημείο καλό θα είναι να αφήσουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 8 λεπτά το πολύ. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για να μην χάνουμε χρόνο.

Αφού λαδώσουμε τον πάτο του ταψιού, βάζουμε πρώτα τις πατάτες. Το σχήμα τους βοηθά να δημιουργηθεί μια βάση, την οποία και επιστρώνουμε με την σάλτσα που φτιάξαμε πριν. Βαζουμε το ταψί στον φούρνο για 20 λεπτά μέγιστο χρόνο. Το βγάζουμε και τοποθετούμε τον γαλέο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουεμ αλάτι και πιπέρι. Επικουρικά βάζουμε λίγο λάδι ακόμη και τις φέτες ντομάτας απο πάνω.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Στον ενδιάμεσο χρόνο ελέγχουμε το φαγητό για να μην στεγνώσει ή παραψηθεί. Αυτό το αναφέρουμε γιατί κάθε φούρνος διαφέρει και ο χρόνος που παραθέτουμε δεν είναι απόλυτος. Υπολογίζετε 1 με 3 λεπτά πάνω κάτω απόκλιση. Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε να πέσει η θερμοκρασία του και Έτοιμο το τραπέζι…

Τοπιντζής-2

Share.

About Author