Γαρίδες μικρολίμανο

0

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες Τοπιντζής, 80 χλ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 200 γρ ώριμες ντομάτες 50 γρ. ξερό κρεμμύδι , 200 γρ. τυρί φέτα, 100 χλ. λευκό κρασί, 10 γρ. ντοματοπελτέ, μαϊντανό, φέτα, αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε τις γαρίδες και βάζουμε το ελαιόλαδο σ ένα μεγάλο τηγάνι, αφήνοντας το να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε έως ότου ξανθύνουν ελαφρά και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.

Αφήνουμε να τσιγαριστει για 2 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες ντομάτες. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια μοιράζουμε τις γαρίδες με την σάλτσα τους σε 4 ατομικά πήλινα σαγανάκια. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους και ψήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατό φούρνο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Η συγκεκριμένη παρασκευή μπορεί να γίνει ελαφρώς πικάντικη, χρησιμοποιώντας πιπεριες τσούρκες ή φέτα.

Share.

About Author