Γιατί είναι τόσο σημαντικό να τρώμε κατεψυγμένο ψάρι: Διαβάστε τα πλεονεκτήματα του

0

Το ψάρι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να φάμε. Ωστόσο, είναι μια δύσκολη τροφή να την βρεις, να την αγοράσεις και να την μαγειρέψεις. Επίσης, είναι ένα ακριβό προϊόν, γι’ αυτό και δεν είναι κάτι που τρώμε αρκετά συχνά.

Ολα εξαρτώνται από το ψάρι που επιλέγουμε να πάρουμε. Εδώ ξεκινά η συζήτηση για το κατεψυγμένο ψάρι. Πριν μια δεκαετία, άρθρο της Washington Post σημείωσε το χαμηλό ίχνος του σε άνθρακα, την συχνά ανώτερη ποιότητα, αλλά και την απροθυμία των πολιτών να αγοράσουν κατεψυγμένο ψάρι.

Δέκα χρόνια μετά, έρχεται να ισχυριστεί ότι η πρόοδος της τεχνολογίας έχει αυξήσει την ποιότητά τους, που συχνά ξεπερνά τα φρέσκια ψάρια που αγοράζουμε από τα ιχθυοπωλεία και που βρίσκονται στον πάγο.

Υγιεινό δεν είναι μόνο το φρέσκο, με τα κατεψυγμένα ψάρια μειώνεις τα απόβλητα, είσαι καλύτερος με το περιβάλλον και δεν ξοδεύεις πολλά χρήματα. Πλέον, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη γεύση και στην υφή ενός φρέσκου και ενός κατεψυγμένου ψαριού.

Ακόμη, πολλές φορές το κατεψυγμένο ψάρι πωλείται για φρέσκο. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα καθώς μπορεί να εκτεθεί σε μόλυνση. Για παράδειγμα, ο σολομός Αλάσκας, όλο τον χρόνο, εκτός της περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου, είναι κατεψυγμένος.

Όταν αγοράζεις ψάρια καλό είναι να έχεις μαζί σου ψυγειάκι ή να ζητήσεις σακούλα με πάγο, ώστε να εκτεθούν όσο το λιγότερο γίνεται στον αέρα και να μην ξεπαγώσουν. Ακόμη, πολλές φορές, τα φρέσκα ψάρια έρχονται από άλλες περιοχές ή χώρες. Οπότε, τελικά το κατεψυγμένο ψάρι δεν είναι καθόλου κακή επιλογή και ίσως θα ήταν καλύτερα να το προτιμούμε.

Τοπιντζής - Post 6

Πηγή: Bovary.gr

Share.

About Author