Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστούς χταποδοκεφτέδες

0

Υλικά για 4 άτομα 

1 κιλό κατεψυγμένο χταπόδι Τοπιντζής, 100 γρ. κρεμμύδι, 300 γρ ψίχα ψωμιού, 200 χλ. κρασί κόκκινο, 20 χλ. ξίδι, μαϊντανό, ρίγανη, αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κατά προσέγγιση.

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι με πολύ λίγα υγρά, κόκκινο κρασί και ξίδι. Αφαιρούμε τις βεντούζες, τις πέτσες και το κουκούλι, το πλένουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το ψιλοκομμένο χταπόδι, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ψωμί, το οποίο έχουμε μουσκέψει στο κρασί με ελαιόλαδο στυμμένο και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρονται σαν ζεστό ορεκτικό.

Share.

About Author