Η συνταγή της Κυριακής των Βαΐων: Βακαλάος με ντομάτα και dressing από καρύδια

0

Η Κυριακή των Βαΐων πλησιάζει και η παράδοση μας ορίζει ψάρι. Όπως και και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μας παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια.!

Υλικά για 4 άτομα:

1 + 1/2 κιλό βακαλάος Τοπιντζής

400 γρ. πατάτες

200 γρ. ντομάτες

100 γρ ξερό κρεμμύδι

150 γρ. καρύδι ψίχα

180 χλ. ελαιόλαδο

Μαϊντανός, αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε και στραγγίζουμε το ψάρι. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρούς κύβους. Τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φέτες. Σε μια πλατιά κατσαρόλα, στρώνουμε τις πατάτες, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε με αρκετό νερό για να καλύψουμε τα χορταρικά και τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε ολόκληρο το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε με ανάλογο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 25 λεπτά περίπου. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:

Σε ένα γουδί πολτοποιούμε τα καρύδια. Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε τις μισές πατάτες και το 1/3 απ το ζωμό του ψαριού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε το ψάρι σε μια πιατέλα, συνοδεύοντας με τα βρασμένα χορταρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα καρυδιού. Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.!

Share.

About Author