Θράψαλα κοκκινιστά, για την Καθαρά δευτέρα

0

Η Καθαρά δευτέρα πλησιάζει κι εμεις θυμηθήκαμε μια υπέροχη συνταγή!

Υλικά

  • 1 κιλό θράψαλα Τοπιντζής
  • 4 πιπεριές κέρατα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 ντομάτες μέτριες
  • 1 σπετζάκι (μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά)
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα θράψαλα και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτά ελαφρά. Ρίχνουμε και τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια. Ρίχνουμε τις ντομάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει και περάσει στον τρίφτη. Αλατοπιπερώνουμε και, αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε μια ώρα έχουν τα θραψαλάκια μαλακώσει και έχει δέσει και η σάλτσα τους.

Τα σέρβιρα με ρύζι μπασμάτι, όπου στο τέλος του βρασίματος πρόσθεσα και λίγη από τη σάλτσα των θράψαλων. Συνοδεύτηκε από ντοματοσαλάτα με κάπαρη και τα χτεσινά βραστά κολοκυθάκια. Το αποτέλεσμα νοστιμότατο, μια αποκάλυψη! Τα παρεξηγημένα θράψαλα έχουν ζουμί!

Share.

About Author