Κάνε μια πράξη αλληλεγγύης αυτά τα Χριστούγεννα

0

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι η εποχή της αγάπης και της αλληλεγγύης. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξυπνάει μέσα μας η ανάγκη να στολίσουμε το σπίτι, να νιώσουμε τη θαλπωρή της οικογένειας, να γιορτάσουμε με τους φίλους μας (και να φάμε όσο το δυνατόν περισσότερα μελομακάρονα και κουραμπιέδες).

Πολλές είναι οι οικογένειες που θα γιορτάσουν τις γιορτές με αγαπημένα τους πρόσωπα και θα μαγειρέψουν φαγητό για να φάει όλη η γειτονιά. Πολλές, όμως, οικογένειες δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια. Κάποια παιδιά θα είναι μόνα τους, χωρίς γονείς. Μερικές οικογένειες δεν θα μπορούν να προσφέρουν στα μέλη τους ένα πλούσιο τραπέζι ή όμορφα δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κάποιες άλλες μπορεί να κάνουν Χριστούγεννα σε ένα νοσοκομείο…

Για όλους αυτούς, που δεν μπορούν να έχουν όσα οι περισσότεροι από εμάς θεωρούν δεδομένο, ας βοηθήσουμε τον σκοπό των εθελοντών, να κάνουν και τις φετινές γιορτές για τα άτομα αυτά, λίγο πιο χαρούμενες. Ας τους χαρίσουν ένα χαμόγελο.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, 5 μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που, πουλώντας Χριστουγεννιάτικα στολίδια, μαζεύουν χρήματα για να βοηθήσουν παιδιά και άτομα που έχουν ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

 1. Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος
  Όταν εύχεσαι, ελπίζεις κι όταν ελπίζεις, παλεύεις. Έχοντας αυτό σαν βασική αρχή το Make-A- Wish ( Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) κάνει πραγματικότητα τις Ευχές παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες(παιδιά 3-18 ετών). Διάλεξε κι εσύ Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ή δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα από το e-shop του Make A Wish, για να βοηθήσεις κι εσύ να πραγματοποιηθούν οι ευχές των παιδιών.makeawish_logo-new-400x156
 2. Unicef
  68 χρόνια ζωής κλείνει φέτος η Unicef συνεχίζοντας να προσφέρει ελπίδα σε κάθε παιδί του κόσμου που την έχει ανάγκη. Πλήρως ανανεωμένο το e-shop της με εορταστικά δώρα, περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από κάθε λογής γούρια, διακοσμητικές μπάλες, γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα στολίδια για το σπίτι, ημερολόγια του 2015 και ευχετήριες κάρτες.
  Δες εδώ το e-shop της UNICEF
 3. Χαμόγελο του Παιδιού
  Το Χαμόγελο του παιδιού είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους. Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.
  Δεκάδες χριστουγεννιάτικα δώρα για κάθε γούστο βρίσκουμε στο ενημερωμένο e-shop της οργάνωσης.p1b03m1lcf1v4j5ud1og3nb91dcr5
 4. Γιατροί χωρίς Σύνορα
  Χάρισε ένα δώρο στο όνομα ενός φίλου σου που γιορτάζει ή κάνε ένα δώρο για εσένα, ενισχύοντας το σκοπό των Γιατρών χωρίς Σύνορα. Μπορείς επίσης να κάνεις ΔΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ απλώς με το διάλεξεις το δώρο που θα προσφέρεις –μια κουνουπιέρα, ένα εμβόλιο, πόσιμο νερό ή κάποιο άλλο- και οι εθελοντές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα θα αναλάβουν να το «μεταφέρουν» στις αποστολές μας! Βρες τα όλα εδώ!
 5. Παιδικά χωριά SOS
  Για ακόμα μια χρονιά μπορούμε να συνεισφέρουμε στο έργο των Παιδικών Χωριών αγοράζοντας κάποιο από τα προϊόντα του ανανεωμένου εορταστικού καταλόγου. Στο e-shop της οργάνωσης θα βρείτε βιβλία και ημερολόγια, διακοσμητικά είδη και γούρια και είδη επίπλων σε ικανοποιητική ποικιλία.  Βρείτε τα όλα εδω.

 

Share.

About Author