Κάντε καθαρισμό προσώπου με ατμό στο σπίτι

0

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι πολύ σημαντικός αν θέλετε να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα χωρίς σπυράκια, μαύρα στίγματα, κ.τ.λ. Για να πετύχετε έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου θα πρέπει πρώτα να “ανοίξετε” και να “μαλακώσετε” τους πόρους του δέρματός σας.
Αν το πετύχετε αυτό, τότε η απομάκρυνση της ¨εγκλωβισμένης” λιπαρότητας, των βρομιών καθώς και των άλλων ανεπιθύμητων ουσιών θα γίνει παιχνιδάκι. Η λύση για έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου που θα ανοίξει τους πόρους και θα επιτρέψει την απομάκρυνση της βρομιάς είναι ο ατμός. Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου με ατμό είναι μια απλή διαδικασία που μπορείτε να την κάνετε και μόνες σας στο σπίτι. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να πετύχετε έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου με ατμό.

 

1. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου έτσι ώστε να είναι καθαρό για τον ατμό.

2. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βάλτε τη στη φωτιά να βράζει.
3. (Προαιρετικό) Μόλις αρχίσει να βράζει, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.
4. Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε το καυτό νερό σε ένα σκεύος ή σε ένα γυάλινο μπολ.
5. Πάρτε μια πετσέτα και απλώστε την στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Με τα χέρια σας κρατήστε τις δύο άκρες της πετσέτας πάνω από το κεφάλι σας έτσι ώστε να έχετε φτιάξει μια αυτοσχέδια τέντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.
6. Σκύψτε προς το μέρος του μπολ με το νερό που βγάζει ατμό. Προσοχή. Θα πρέπει να κρατάτε μια απόσταση ασφαλείας. Ο ατμός δεν θα πρέπει να σας καίει το πρόσωπο. Κρατήστε μια απόσταση έτσι ώστε ο ατμός να είναι λίγο ζεστός και όχι καυτός.
7. Αφήστε τον ατμό να ανοίξει τους πόρους του δέρματός σας για 5-10 λεπτά.
8. Πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ένα καθαριστικό προσώπου της επιλογής σας. Τώρα που οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί, η βρωμιά απομακρύνεται σε βάθος.
9. Βάλτε λίγο ξύδι σε ένα κομματάκι βαμβάκι και περάστε το πρόσωπό σας. (Μην το παρακάνετε με το ξύδι

10. Ξεπλύνετε και πάλι το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό. Το τελευταίο ξέβγαλμα με νερό θα πρέπει να γίνει με κρύο νερό έτσι ώστε να “σφίξει” το δέρμα.

11. Απλώστε μια ενυδατική κρέμα της επιλογής σας.

via

Share.

About Author