Κοτόπουλο μαγειρευτό με κρόκο Κοζάνης, ντομάτα και πορτοκάλι

0

Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο νωπό Τοπιντζής, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης, 2 φλιτζάνια ζωμό κότας, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, 2 ντομάτες τριμμένες, 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ, τον χυμό ενός πορτοκαλιού και το ξύσμα απ το μισό, 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο, 2 δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για 6 – 8 λεπτά απο όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4 λεπτά και βάζουμε τον μαραθόσπορο, το σκόρδο και τον κρόκο. Σοτάρουμε για 2 επιπλέον λεπτά και βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και τον πελτέ.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό, τη δάφνη και τον ζωμό. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε ξανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το μείγμα, με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Αν έχουν μείνει υγρά, στο τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Καλή επιτυχία!

Share.

About Author