Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο

0

Υλικά για 4 άτομα

1 τεμ νωπό κοτόπουλο Τοπιντζής, 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, 200 χιλ ελαιόλαδο, 150 γρ. ώριμες ντομάτες, 40 γρ. πάστα ντομάτας, 50 χιλ ξύδι, 2 φύλλα δάφνης, 1 λεμόνι. Κατά προτίμηση αλάτι και πιπέρι.

Τρόπος Παρασκευής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες. Το βάζουμε σε μια λεκάνη και το μαρινάρουμε για μια ώρα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, χοντροκομμένες φλούδες λεμονιου και το μισό ελαιόλαδο.

Στην συνέχεια τηγανίζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και τις τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και τα περνάμε από το τηγάνι με το ίδιο λάδι που τηγανίσαμε το κοτόπουλο.

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τα φύλλα δάφνης, το ξύδι, την πάστα ντομάτας αραιωμένη με νερό και την μαρινάδα. Συμπληρώνουμε με το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε συνοδεύοντας το με την γαρνιτούρα απο τα κρεμμυδάκια.

Share.

About Author