Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες, σύκα και κυδώνια

0

Υλικά για 6 πιάτα:

1 κοτόπουλο σε μερίδες ή 6 ολόκληρα μπούτια, Τοπιντζής.

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

2 κυδώνια καθαρισμένα κομμένα κυδωνάτα

Για τη μαρινάτα

2 πορτοκάλια (τον χυμό τους), 1 φλούδα πορτοκαλιού, 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια, 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κρασί, 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο, 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη, 4-5 κόκκους μπαχάρι, αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπόλ όλα τα υλικά της μαρινάτας. Βυθίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα ώστε να σκεπάστούν και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν. Αραδιάζουμε στη γάστρα τις πατάτες, τα σύκα και τα κυδώνια. Τοποθετούμε απο πάνω τους τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για μιαμιση ώρα. Σερβίρουμε αμέσως.!

 

Share.

About Author