Μικρός και εύκολος οδηγός μακιγιάζ κατά της εκμετάλλευσης των ζώων

0

Άραγε συνειδητοποιούμε κάθε φορά που βάζουμε μάσκαρα, που αγοράζουμε το τρίτο κατά σειρά κραγιόν (γιατί πρέπει να έχουμε και αυτή τη συγκεκριμένη απόχρωση που δε βρίσκαμε πουθενά) ή που χρησιμοποιούμε ατελείωτες παλέττες σκιών πόσα ζώα, στα εργαστήρια των μεγάλων καλλυντικών εταιριών, έχουν βασανιστεί βάναυσα για την ομορφιά μας;

Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο άσχημη και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τόνους μέικ-απ, κονσίλερ ή ρουζ. Τα περισσότερα ζώα, τρωκτικά, γάτες και μαϊμούδες, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μακριά από το φως το ήλιου, υποβάλλονται καθημερινά σε αναρίθμητα χημικά τεστ θεωρούμενα “εξοπλισμός εργαστηρίου”.

Οι εικόνες της Peta* από τα εργαστήρια “ομορφιάς” είναι μάρτυρες μιας συγκεκαλυμμένης στυγνής εκμετάλλευσης των ζώων που μετράει δεκαετίες.

Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι για να γίνει το μακιγιάζ όμορφο ξανά, επιλέγοντας καλλυντικά από εταιρίες που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα. Μπορεί στην Ελλάδα ακόμη να μην είναι διαδεδομένες πολλές από τις “cruelty-free” εταιρίες (όπως ονομάζονται) του εξωτερικού αλλά παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα από αυτές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι πολύ (μα πολύ) εύκολο να τις βρείτε και να κάνετε την αλλαγή.

 1. The Body Shop: Ένα από τα κλασικότερα καταστήματα καλλυντικών που μετράει μια εικοσαετία στην Ελλάδα. Όλοι έχουμε αγοράσει κάτι από εκεί και πάντοτε η φιλοσοφία της εταιρίας ήταν κατά των πειραμάτων σε ζώα, προωθώντας πολύ συχνά και αντίστοιχες καμπάνιες με συγκέντρωση υπογραφών για την απαγόρευση της πρακτικής αυτής.

  https://www.thebodyshop.gr/

   

 2. ΝΥΧ: Μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρίες επαγγελματικού μακιγιάζ που πρόσφατα άνοιξε καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ λειτουργεί και ελληνικό e-shop. Η εταιρία από την αρχή της σύλληψής της ακολουθούσε τη γραμμή των “cruelty-free” προϊόντων, κάτι που συνεχίζει να διατηρεί μέχρι και σήμερα.

  https://www.nyxcosmetics.gr/

   

 3. Kat Von D: Η σειρά καλλυντικών της διάσημης tattoo artist που λατρεύεται από από κάθε make-up guru πωλείται στα καταστήματα Sephora στην Ελλάδα και μπορείτε να τη βρείτε και σε ελληνικά e-shops.

  https://www.sephora.gr/en/brands/121-kat-von-d

   

 4. Too faced: Και αυτή η σειρά μπορείτε να τη βρείτε στα καταστήματα Sephora και θα γίνει σίγουρα από τις αγαπημένες σας αφού η ποιότητα και οι τιμές της είναι ασυναγώνιστες αλλά αυτό που την κάνει ακαταμάχητη είναι ότι όλα τα προϊόντα της είναι εμπνευσμένα από λιχουδιές, όπως σοκολάτα και γλυκίσματα. Χαρακτηριστική είναι η Chocolate Bar Palette σκιών της εταιρίας όπου οι σκιές όντως μυρίζουν σαν ένα κουτί από σοκολατάκια!

  https://www.sephora.gr/en/brands/66-too-faced

   

 5. Wet ‘n Wild: Κλασική εταιρία καλλυντικών με φιλοσοφία κατά των πειραμάτων και εκμετάλλευσης σε ζώα. Τα δημοφιλέστατα μέικ-απ, κονσίλερ και highlighters της εταιρίας μπορείτε να τα βρείτε σε πολυκαταστήματα καλλυντικών σε Αθήνα και επαρχία. Ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές τιμές και ποιότητά της καθώς και για την ποικιλία της σε “cruelty-free” μανώ, κάτι που συνήθως είναι δυσεύρετο σε άλλες εταιρίες του είδους.

  https://www.skourascosmetics.gr/

Κι αυτή πραγματικά είναι μόνο η αρχή που μπορείτε να κάνετε.

Share.

About Author