Μπακαλιάρος σκορδαλιά με καρύδια για την 25η Μαρτίου

0

Υλικά για 4 άτομα:

Μπακαλιάρος Ισλανδίας Τοπιντζής 1200 γρ, αλεύρι, σπορέλαιο, καρύδι ψίχα, δυόσμος, ψωμί ψίχα, αλάτι, ελαιόλαδο, ξύδι, σκόρδο.

Εκτέλεση:

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε τεμάχια, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα και τον βάζουμε για 16 ώρες περίπου στο νερό να ξαρμυρίσει, αλλάζοντας 3-4 φορές το νερό. Στραγγίζουμε καλά και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα γουδί χτυπάμε τα καρύδια με το σκόρδο και το ξύδι. Προσθέτουμε το μουλιασμένο σε νερό ψωμί, αφού πρώτα το στραγγίξουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο χτυπώντας καλά τον ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγο αλάτι. Ομογενοποιούμε καλά τα υλικά μας και σερβίρουμε.

Παρατηρήσεις:

Μπορούμε να περάσουμε τον μπακαλιάρο από πατ-α-φρί πρίν τον τηγανίσουμε. Μπορεί να γίνει σάλτσα τύπου σκορδαλιά με μαγιονέζα που ονομάζεται “αγιόλι”. Εαν δεν φιλετάρουμε τον μπακαλιάρο, τον τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περισσότερο χρόνο.

Τοπιντζής

Share.

About Author