Art of cooking : Μύδια σαγανάκι

18

Τα Μύδια σαγανάκι με φέτα είναι μια συνταγή που θα την βρείτε πάντα στις ταβέρνες της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική!

Συστατικά:

1 κιλό μύδια (χωρίς το κέλυφός τους)
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
60 γρ, τρίμμα φέτα
μισή κουταλιά της σούπας ρίγανη
χυμός ενός λεμονιού

Οδηγίες:

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε μετά τα μύδια. Βάζετε και το αλάτι μαζί με το κρασί και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Τα σερβίρετε σε μικρά τηγάνια έχοντας πασπαλίσει τα μύδια με το τρίμμα της φέτας και άνηθο. Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε και λίγο.

Tips

Μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει και αν δεν βάλετε καθόλου μπορείτε να τα φάτε και την Σαρακοστή!
Share.

About Author