Νέα συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλο με γκάραμ μασάλα

0

Πως να φτιάξω τ αγαπημένα μου φιλετάκια από κοτόπουλο στήθος Πίνδος; Δείτε την συνταγή που μας προτείνει το κατάστημα Τοπιντζής και καλή επιτυχία!

Υλικά για 4 άτομα:

800 gr κοτόπουλο στήθος Πίνδος, 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, ι κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 1/3 φλιτζανιού ντομάτα φρέσκια λιωμένη, 1 φλιτζάνι ντομάτα κονσέρβας τριμμένη, 1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμενη, 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, 2 κουτ. της σούπας αμύγδαλα χοντροκομμένα.

Για την μαρινάτα:

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή τριμμένες, 2 κουτ. της σούπας τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο, 2 κουτ. του γλυκού σκόνη γκάραμ μασάλα (θα την βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών). 2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο, 2 κουτ γλυκού κόλιανδρο τριμμένο, 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο, 1 φλιτζάνι γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μπόλ το σκόρδο, το τζίντζερ, το γκάραμ μασάλα, το κόλιανδρο, το κύμινο και το μπαχάρι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το κοτόπουλο και αλατίζουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά για να πάνε τα υλικά πάνω στο κοτόπουλο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 6 ώρες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη μαρινάτα από πάνω του και σοτάρουμε για άλλα 6 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε την πιπεριά, τις ντομάτες και την μαρινάτα που είχαμε για το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.

Ρίχνουμε την κρέμα και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά και να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Συνοδεύουμε με μακαρόνια!

Share.

About Author