Ντομάτες γεμιστές με χταπόδι

0

Υλικά για 4 άτομα 

8 μέτριες ντομάτες για γέμισμα, 600 γρ χταπόδι κατεψυγμένο τοπιντζής, 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, 50 γρ μαϊντανό, 200 γρ ρύζι ή πλιγούρι, 100 γρ τριμμένο παξιμάδι, 200 χ.λ. ελαιόλαδο, 10 γρ τοματοπελτέ.

Κατά προτίμηση, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ξίδι.

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό και ξίδι. Το κρυώνουμε και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες και τις ανοίγουμε αφαιρώντας το εσωτερικό τους (όπως τα γεμιστά)

Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χταπόδι. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την ψίχα της ντομάτας, την οποία έχουμε ψιλοκόψει, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι ν απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη στο εσωτερικό των ντοματών και γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει. Κλείνουμε τις ντομάτες με τα “καπάκια” τους και τις τοποθετούμε με την σειρά σ ένα ταψί.

Αραιώνουμε τον τοματοπελτέ με λίγο νερό, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με αυτό τις ντομάτες, πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο παξιμάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.

Καλή επιτυχία

Share.

About Author