Οι 14 μεγαλύτεροι ζωγράφοι όλων των εποχών

0

Όταν αναρωτιέται κανείς ποιός είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης όλων των εποχών, τι σημαίνει αυτό πραγματικά; Είναι καθαρά θέμα ταλέντου και ιδιοφυίας; Σκληρή δουλειά και επιμονή; Η ιστορία της τέχνης μπορεί να μας δείξει αμέτρητους ζωγράφους με εκπληκτικά έργα. Όμως υπάρχουν κάποιοι που στέκονται ίσως ελάχιστα πιο ψηλά απο τους υπόλοιπους και η επιρροή του έργου τους είναι το ίδιο δυνατή, πολλά χρόνια μετά το θάνατος τους.

Ποιοί είναι λοιπόν οι καλύτεροι ζωγράφοι όλων των εποχών; Αυτοί οι καλλιτέχνες δεν είναι απλά άρτιοι δεξιοτέχνες, αλλά πραγματικά έχουν αλλάξει με το έργο τους την παγκόσμια κουλτούρα στον κόσμο της τέχνης και όχι μόνο. Πολλοί από αυτούς θεωρούνται avant garde  επειδή ξεπέρασαν τα όρια και δημιούργησαν φανταστικές καινοτομίες. Κάποιοι αναγνωρίστηκαν ως ιδιοφυές απο την παιδική τους ακόμα ηλικία και εζησαν όλη τους τη ζωή ως διακεκριμμένοι καλλιτέχνες, ενώ άλλοι γνώρισαν την αναγνώριση μετά το θάνατο τους.

Για να θεωρηθεί κανείς ένας από τους καλύτερους, θα πρέπει να διαθέτει το μαγικό συνδυασμό υψηλού επιπέδου δεξιοτεχνίας, εξωπραγματικής δημιουργικότητας  και ακλόνιτης αποφασιστικότητας. Αυτός ο συνδυασμός, μπορεί αν οδηγήσει στη δημιουργία έργων, που συναρπάζουν την ανθρωπότητα για εκατονταδες χρόνια μετά τη δημιουργία τους.

Πάμε να δούμε 15 ζωγράφους, που καλύπτουν τα παραπάνω κριτήρια και σίγουρα αξίζει κανείς να μελετήσει σε βάθος και γιατί όχι να θαυμάσει κάποια από τα έργα του και από κοντά.

1.Leonardo Da Vinci

2. Μιχαήλ Άγγελος

3. Artemisia Gentileschi

 

4. Rembrandt

5. Jmw Turner

6. Vincent Van Gogh

7. Paul Cezanne

8. Claude Monet

9. Mary Cassatt

10.  Tamara De Lempicka

11. Pablo Picasso

12. Frida Kahlo

13. Georgia O’Keeffe

14. Jackson Pollock

Share.

About Author