Ο Chesterfield καναπές και ο ρόλος του στο interior design

0

Γράφει ο Γρηγόρης Καπερώνης

Τόσος όμορφος όσο και εύηχος, διέπεται από μια μοναδική κουλτούρα και ξεχωρίζει όσο λίγοι. Ο Chesterfield καναπές ήταν στο επίκεντρο το 2018 και αναδύει μια απόκοσμη ομορφιά, αρκεί να τον τοποθετήσουμε στο κέντρο του σαλονιού.

Πρωταγωνιστεί σε εκατοντάδες portals διακόσμησης ανα τον κόσμο και εναρμονίζεται με αρκετές απ τις νέες τάσεις του χώρου. Παρά τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, η τιμές δεν ξεφεύγουν απ το φυσιολογικό budget της σύγχρονης οικογένειας και υπάρχει πληθώρα επιλογών σε υφάσματα και χρώματα.

Για να σας κατευθύνουμε καλύτερα, επιλέξαμε 3 κατηγορίες.

Σε μοντέρνο ύφος

Δεν είναι ο καναπές που θα σας αγκαλιάσει, αλλά ένα πραγματικό έργο τέχνης και το πίσω μέρος θα σας χαρίσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ξεκούρασης. Συνδυάζεται μοναδικά με industrial ή colonial style, αλλά και metropolitan interior με art nouveau στοιχεία.

Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το σπίτι ή την επιχείρηση και προσδίδει το κύρος που αναζητάτε για τον χώρο σας.

Μια κλασική επιλογή

Όπως βλέπετε και παρακάτω, τα “γυριστά μπράτσα” φροντίζουν για την μεταβαση σε κλασικό στυλ, δίνοντας έναν πιο αριστοκρατικό αέρα στον χώρο. Το μπέζ είναι κατά τη γνώμη μας η πιο ασφαλής επιλογή και ταιριάζει υπέροχα με γήινα χρώματα και αυτό του χαλκού.

Η βάση αποτελείται από ξύλινα κομμάτια σε χαμηλό ύψος, ενώ το επιβλητικό ύφος του καναπέ δεν υποστηρίζει ριχτάρια ή λοιπά αξεσουάρ.

Σε Minimal γραμμή

Minimal is chic όπως έχουμε ξαναπεί, με την παρακάτω εικόνα να εκπροσωπεί επάξια τον τίτλο. Αποτελεί μια πιο φουτουριστική εκδοχή του Chesterfield και κοσμεί το σαλόνι που τείνει να ξεχωρίζει.

Προσωπικά προτιμώ την δερμάτινη εκδοχή του, σε έναν καναπέ με εξέχουσα αισθητική και εξεζητημένο προφίλ.

Share.

About Author