Πίτσα με αντζούγιες

0

Συνταγή που προέρχεται από τη Νότια Γαλλία και δημιουργεί έναν απρόσμενο αλλά ταυτόχονα εύκολο και απολαυστικό συνδυασμό: την αγαπημένη σε όλους πίτσα με τα ψαρικά.

Η παρεξηγημένη αντζούγια προσθέτει μια ξεχωριστή γεύση σε αυτή την καθαρά μεσογειακή πίτσα, η οποία θα αποτελέσει το ιδανικό συνοδευτικό για το κρύο, λευκό κρασί σας το καλοκαιρινό βράδυ. Η πίτσα πισαλαντιέρ θα πείσει ακόμα και τους δύσκολους με το ψάρι να φάνε και τρίτι κομμάτι.

Υλικά (5 άτομα):

1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα ροδέλες, αλατισμένα
αλάτι
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
20 αντσούγιες σε λάδι
1 κ.κ. μείγμα μυρωδικών (θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη)
μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους, ψιλοκομμένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

Eκτέλεση:

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου ροδίσουν καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε τη ζύμη για πίτσα σε λαδωμένο ταψί, απλώνουμε τα κρεμμύδια, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια για άλλα 5 λεπτά στους 230°C.

 

93584A2347D269915B739C66B886BB6D

Share.

About Author