Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου σήμερα

0

Σήμερα 04/01/16 είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, μιας μεγάλης “πληγής” του ανθρώπου σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παράγοντες θανάτου.

Δυστυχώς, ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που παραμένει ανίατη, παρά τις συνεχόμενες έρευνες που γίνονται από την ιατρική επιστήμη σε όλον τον κόσμο. Παρά τις συντονισμένες προσπάθεις οι αριθμοί είναι λυπηροί και δείχνουν την δραματική πραγματικότητα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Καρκίνου, δείτε τα στοιχεία από το “Globocan Project” της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Έρευνα στον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer – IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Τα στοιχεία που ακολουθούν αφορούν την Ελλάδα και είναι ό,τι πιο έγκυρο και επίσημο υπάρχει όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία για τον καρκίνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καρκίνος στην Ελλάδα: Νέα κρούσματα και θάνατοι από κάθε τύπο καρκίνου ΣΥΝΟΛΙΚΑ (όλες οι ηλικίες)

Οι μπλε μπάρες απεικονίζουν τα νέα κρούσματα και οι κόκκινες μπάρες τους θανάτους. Ο κάθετος άξονας αναγράφει τον αριθμό και ο οριζόντιος άξονας τον κάθε ξεχωριστό τύπο καρκίνου.

παγκόσμια-ημέρα-κατά-του-καρκίνου

Share.

About Author