Πεντανόστιμη συνταγή για κόκορα με χυλοπίτες

0

Του Δημήτρη Σκαρμούτσου:

Τι Χρειάζομαι

  • Ένα Κόκορα Πίνδος κομμένο σε κομμάτια
  • 500 γρ. χυλοπίτες χειροποίητες
  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένη πιπεριά

Πως τον Μαγειρεύω

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μετά από λίγο προσθέτουμε τον Κόκορα και τον γυρίζουμε με μία λαβίδα να ροδίσει και απο τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. Μολις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και λίγο ακόμα. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά τουλάχιστον. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τον αφήνουμε να βράσει για για περίπου 45 λεπτά ακόμα, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5-8 λεπτά (ανάλογα με την ένδειξη της συσκευασίας).
Share.

About Author