Που είναι καλύτερα να δουλευεις; Στην Google ή την Facebook;

0

Αν είστε μηχανικός λογισμικού και είστε ανάμεσα στις δύο εταιρείες, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Πάμε να δούμε γιατί η Facebook υπερτερεί της Google στις συνθήκες και το περιβάλλον εργασίας!

Υπάρχουν μέρες που είναι γιορτή

Facebookers are happier to be there

Κάθε πρωί που πάω στο γραφείο μου αισθάνομαι σαν τον πιο τυχερό άνθρωπο στον πλανήτη, δηλώνει υπάλληλος της Facebook. Aς μην μιλήσουμε για γιορτές και φεστιβάλ. Η εικόνα τα λέει όλα.

Έχουν περισσότερη ελευθερία και χαίρουν εμπιστοσύνης

Possibly because they get more freedom

Η Facebook εμπιστεύεται στους ανθρώπους της και αυτό φαίνεται στις βαθμίδες εργασίας. Υπάρχει ελευθερία απόψεων και απουσία δογματικών προισταμένων. Το γεγονός αυτό τους ενθαρύνει και παρέχει κίνητρα. Αντίθετα στην Google, η ευθύτητα δεν αναγνωρίζεται.

Πληρώνονται καλύτερα

They make more money than their Google counterparts

Τα χρήματα δεν είναι το παν, αλλά σίγουρα βοηθούν! Έρευνα του πανεπιστημίου του Michigan δείχνει οτι οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι νιώθουν ευεξία όλη μέρα και αυτό φαίνεται στα γραφεία της Facebook. Σκεφτείτε οτι ένας προγραμματιστής υψηλού επιπέδου στην Facebook βγάζει $126,780 τον χρόνο!

Θεωρούν την δουλειά τους σημαντική

They consider their work more meaningful

To 81% των εργαζομένων της Facebook δηλώνει οτι η δουλειά τους κάνει τον κόσμο καλύτερο, γεγονός πολύ σημαντικό για ηθικούς λόγους. Στην Google το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 67%.

Η διαδικασία πρόσληψης είναι πολύ πιο εύκολη και πιο ουσιαστική

The hiring process is less difficult at Facebook, which could be better for employees long-term

Έχει διασταυρωθεί απο τους επιτυχόντες στην Google οτι αφού περάσουν μια επίπονη διαδικασία, τελικά προσλαμβάνονται σε χαμηλότερες θέσεις απ αυτές που αξίζουν. Δεν μπορεί οι δέκα καλύτεροι απόφοιτοι κολεγίων να δοκιμάζουν χρώματα σε site, δεν συμφωνείτε;

Μικρότερες ομάδες σημαίνει ανάπτυξη για το facebook

Smaller teams at Facebook means more room for growth

Σύμφωνα με μαρτυρίες των υπαλλήλων της, η Facebook τους βοηθά περισσότερο έτσι ώστε να ανέβουν επίπεδο συνθέτωντας μικρότερες ομάδες εργασίας. Αυτό οφείλεται στους δεσμούς ανάμεσα τους και το ήρεμο περιβάλλον.

Οι Facebookers έχουν πολλά προνόμια, όπως το bonus για κάθε νεογέννητο

Facebookers especially love the generous benefits, like the industry-leading perks for parents

Γνωριζατε οτι η Facebook δίνει επίδομα 4.000 ευρώ σε κάθε νέο βρέφος που γεννιέται; Επίσης δίνει άδεια μετ αποδοχών 17 εβδομάδων, έναντι των 12 της Google.

Share.

About Author