Πως να βελτιώσουμε την “αίσθηση” του χώρου μας

0

Η εικόνα που αντικρίζουμε όταν μπαίνουμε στο σπίτι μας, έχει πάψει να παραπέμπει μόνο σε λειτουργικότητα. Στο τελείωμα της ημέρας είναι σίγουρο οτι θα χρειαστούμε ένα καταφύγιο που θα μας χαρίσει την χαλάρωση και την ευεξία που έχουμε τόσο ανάγκη.

Οπότε τίθεται το ζητούμενο πως θα βελτιώσουμε την αίσθηση του χώρου μας. Η επιλογή των σωστών επίπλων και οι κουρτίνες δεν φτάνουν για αν εκπληρώσουμε τον σκοπό μας καθώς θα πρέπει να δώσουμε έμφαση και σε άλλα πράγματα.

Το φινίρισμα ενός χώρου έχει να κάνει με την σημασία και την διαμόρφωση κάθε σημείου και κάθε δωματίου ξεχωριστά, γι αυτό και είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε σε κάθε ένα ξεχωριστά. Δείτε τα top 3 κατά τη γνώμη μας:

Materials board for the study are of the EDapartment showing the mix of the terracotta Golran rug to the stones, fabric, leather and wallpaper finishes used in neighbouring spaces.

1) Οι μοκέτες χαρίζουν φινέτσα σ ένα δωμάτιο

Αποτελούν την βάση της διακόσμησης σύμφωνα με πολλούς διακοσμητές, καθώς συνδέονται με την αίσθηση των ποδιών όταν ερχόμαστε σε επαφή. Μπορούν πραγματικά να γίνουν απόλαυση και ας μην ξεχνάμε οτι τα παιδιά τις λατρεύουν.

Χρώματα, τεχνοτροπίες, νερά και μοτίβα είναι και πάλι στο επίκεντρο και διαδραματίζουν και έναν ρόλο αρχιτεκτονικής. Καλό είναι να απευθυνθείτε σ έναν ειδικό για εξασφαλίσετε τις ισορροπίες.

2) Γιατί να έχουμε λευκούς τοίχους όταν μπορούμε να τους δώσουμε ζωή;

Αναφερόμαστε εννοείται στις ταπετσαρίες και στην αξιοποίηση τους για να δώσουεμ πνοή σ έναν χώρο. Είναι κάτι που θα τραβήξει το βλέμμα και χαρίζει ταυτότητα στον χώρο, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με υλικά όπως το βελούδο ή το μετάξι στα τελειώματα για ένα πιθο εκκεντρικό design.

The EDapartment, as conceived for Greenwich Peninsula was a chance for the magazine to explore some of its ideas in the bricks and mortar, so to speak. NAturally texture played a big part from our choice of rugs to the Anaglypta paper used on the walls. First featured in the May 2016 edition. Photography Ben Anders.

Ένα επίσης πλεονέκτημα είναι οτι δεν χρειάζεται να ανανεώνουμε το χρώμα κάθε 3 χρόνια, διότι οι ταπετσαρίες δεν λερώνουν τόσο εύκολα.

3) Χρησιμοποιήστε τα πλακάκια σε τοίχους εκτός κουζίνας-μπάνιου:

Μοτίβα, συμμετρίες και σχέδια που παραπέμπουν σε τέχνη είναι ιδανικές εφαρμογές σε πλακάκια τοίχου. Μπορούν να διακοσμήσουν κάθε σημείο του σπιτιού εφόσον ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του.

Μερικά απ αυτά είναι κεφαλάρια, το πίσω μέρος των ραφιών και σε σοβατεπί.

Making the mix and mismatch tile thing easy for you, The Baked Tile Company sell this "Vintage" multi-tile design by the square metre. £30 per sqm. bakedtiles.co.uk

Content by AD prestige

Share.

About Author