Πως να ρυθμίσεις την λιπαρότητα στο μακιγιάζ σου

0

Είναι σίγουρα μία δοκιμασία το να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου για ώρες τώρα που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο και εσύ έχεις και λιπαρό δέρμα!

Μην αψηφάς την ανάγκη που έχει το δέρμα σου για ενυδάτωση αλλά χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα και αυτό το καλοκαίρι σίγουρα θα “λάμψεις” αλλά όχι από την λιπαρότητα… 😉

#1. Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν

Όταν έχεις λιπαρό δέρμα πρέπει να διαλέγεις ένα προϊόν που θα είναι oil free. Επειδή η φυσική λιπαρότητα του δέρματος σου θα έρθει να καλύψει το make up σου και θα το κάνει να ταιριάξει στην επιδερμίδα σου. Τα make up με matte τελείωμα είναι ιδανικά για εσένα που έχεις λιπαρό δέρμα γιατί θα ρυθμίσουν την λιπαρότητα στο δέρμα σου!

Μετά το make up χρησιμοποιήσε μία πούδρα με ελαφριά κάλυψη για να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σου.

How-to-Wear-Foundation-When-You-Have-Oily-Skin

#2. Πάρε τον χρόνο σου για την προετοιμασία του make up.

Το δέρμα σου χρειάζεται ενυδάτωση ακόμα και όταν είναι λιπαρό. Πρέπει να χρησιμοποιείς μία ήπια ενυδατική κρέμα για λιπαρά δέρματα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις είναι να νομίζεις ότι δεν χρειάζεται ενυδάτωση το δέρμα σου εφόσον είναι λιπαρό. Όταν το δέρμα σου δεν είναι καλά ενυδατωμένο παράγει ακόμα μεγαλύτερη λιπαρότητα απ’ ότι με την ενυδατική σου.

Φόρεσε λοιπόν την ενυδατική σου και εφόσον σιγουρευτείς ότι απορροφήθηκε σωστά από το δέρμα σου τότε βάλε το foundation.

Αποτέλεσμα εικόνας για ενυδατωση

#3. Μην βάζεις πολύ βάση.

Μία μικρή δόση αρκεί! Το αποτέλεσμα θα δείξει όταν βάλεις την πούδρα σου!

Share.

About Author