Πως ο Christian Dior ενέπνευσε τη σύγχρονη μόδα

0

Η ιστορία έχει δείξει οτι πολλοί πνευματώδεις άνθρωποι, όντας αρκετά ταπεινοί, δεν μπορούσαν να φανταστούν το έργο τους να συνεχίζεται απο άλλους. Το 1957 ο Christian Dior φεύγει απ τη ζωή σε ηλικία 52 ετών. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε, να ακολουθήσουν τα χνάρια του έξι νέοι σχεδιαστές.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι το έργο του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, συνδέεται με τα βιώματα, τον κύκλο, ενίοτε και τις εμμονές του. Έχει μοναδικό ύφος και αποτύπωμα, γι αυτό και τον χαρακτηρίζει.

Ας ξεκινήσουμε με τον Yves Saint Laurent, τον πρώτο σχεδιαστή που πήρε την σκυτάλη. Συνεχίζουμε με τον Marc Bohan το 1960 και το σταθερά ποιοτικό του έργο. Ο Gianfranco Ferré ήταν το επόμενο μεγάλο όνομα του παγκόσμιου στερεώματος το 1989, με τον Ιταλό John Galliano να δείχνει στη συνέχεια εξαιρετικό έργο στη μόδα.

Ο Raf Simons δημιούργησε με βάση τον μινιμαλισμό, ενώ η Maria Grazia Chiuri “έραψε ” τον φεμινισμό στα ρούχα της. Τι είπε όταν την ρωτησαν για τον Dior; Ο Christian έκανε την μπράντα του παγκοσμίως γνωστή μέσα σε δέκα μόλις χρόνια και δεν μιλάμε για απλά ένα διασημο όνομα. Αναφερόμαστε στο πιο διάσημο όνομα”

Προς τιμήν του υπάρχει ατελιέ αφιερωμένο στο έργο του στο Musée des Arts Décoratifs του Παρισιού, όπως βλέπετε και παρακάτω.

Content by AD prestige

Share.

About Author